Η μεγάλη ειρωνεία: Η Apple ετοιμάζεται να καταργήσει το notch;

Όλες οι μεγάλες ναυαρχίδες για φέτος έχουν notch στην οθόνη. LG G7, OnePlus 6, Huawei P20, Asus ZenFone 5… Μερικές εταιρίες όπως η Samsung (Galaxy S9), η Vivo (APEX) και η Sony (Xperia XZ2) έχουν την αξιοπρέπεια να διατηρήσουν το δικό τους design και δεν αντέγραψαν την Apple, όμως εταιρίες όπως η Asus λένε ότι «δεν μπορούμε να στερήσουμε τον κόσμο από αυτό που ζητάει.» Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το ζήτησε το notch, και όπως επιβεβαιώνει η ψηφοφορία του Phone Arena, η πλειοψηφία δεν το θέλει*.

Τώρα βγήκε μια νέα αναφορά από τη Κορέα που αναφέρει ότι «η Apple αποφάσισε να καταργήσει το σημερινό design με notch με το μοντέλο του 2019, και συζητάει για παρόμοια εξαρτήματα και τεχνολογίες.»

Αυτή η αναφορά επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαμε. Η Apple έχει ήδη πατεντάρει νέους τρόπους για να ξεφορτωθεί το notch. Μία τέτοια πατέντα περιγράφει ένα νέο σύστημα κάτω από την οθόνη του κινητού. Η οθόνη θα έχει μικροσκοπικές τρύπες, που δεν θα φαίνονται με το γυμνό μάτι και δεν θα επηρεάζουν την εμπειρία χρήσης, έτσι ώστε να μπορούν να βλέπουν οι αισθητήρες τον χρήστη. Αυτή η τεχνολογία θα δουλεύει με παρόμοιο τρόπο με τον πρώτο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη.

Ο Phil Schiller της Apple είχε δηλώσει πρόσφατα σε μια συνέντευξη ότι το notch είναι απαραίτητο για τη TrueDepth κάμερα και τους υπόλοιπους αισθητήρες που χρησιμοποιούν τα Face ID και Animoji. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Apple κατάφερε να μικρύνει τα εξαρτήματα και να τα τοποθετήσει στο bezel του κινητού, όμως δεν φαινόταν ωραίο. Ίσως σε πρώτη φάση δούμε ένα μικρότερο notch στην ίδια θέση, και αργότερα μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την οθόνη.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τρία νέα κινητά φέτος και όλα θα έχουν το notch – το οικονομικό iPhone 9 με LCD οθόνη, ένα νέο iPhone X και ένα iPhone X Plus με OLED οθόνη. Αν οι φήμες ισχύουν, του χρόνου θα καταργηθεί το notch και ξαφνικά αυτή η μόδα θα περάσει. Για να δούμε τι θα λέει η Asus μόλις αλλάξει ξανά το design της…

*Το 72.64% είπε όχι στο notch, το 7.19% είπε ότι δεν έχει θέμα επειδή μειώνονται τα bezels, και το 20.17% δήλωσε ότι δεν τους νοιάζει επειδή όλοι αντιγράφουν όλους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.