XBLOG logo @2x

Vivo X20 Plus UD: Το πρώτο κινητό με αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Η Vivo, η αδερφική εταιρία της OPPO και της OnePlus, κράτησε την υπόσχεσή της και αποκάλυψε στην έκθεση CES 2018 το Vivo X20 Plus UD, το πρώτο smartphone με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Η Κινέζικη κατασκευάστρια νίκησε τις Apple και Samsung σε αυτόν τον αγώνα, και μάλιστα με λίγη δυσκολία, αφού το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία της Synaptics.

Vivo X20 Plus UD black

Το smartphone ενσωματώνει 6,43-ιντσών Super AMOLED οθόνη ανάλυσης 2160 x 1080 pixels με μικρά bezels, Qualcomm Snapdragon 660 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB RAM, 128 GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, διπλή κάμερα (24MP f/1.8 + 5MP), 12MP εμπρόσθια κάμερα και μπαταρία χωρητικότητας 3,930 mAh.

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει, βέβαια, δεν είναι άλλο από τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Το chip που χρησιμοποιεί για αυτή τη δουλειά ονομάζεται Synaptics Clear ID FS9500 και είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της οθόνης του. Ο αισθητήρας, αν και με τη πρώτη ματιά δεν φαίνεται καθόλου, είναι ορατός κοιτώντας το κινητό από μια συγκεκριμένη γωνία, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο του Linus:

Το Vivo X20 Plus UD θα κυκλοφορήσει στη Κίνα στις 24 Ιανουαρίου και λογικά δεν θα φτάσει ποτέ στη χώρα μας (επίσημα). Για την ώρα μπορείτε να το δείτε στα βίντεο διαφόρων YouTubers που μπόρεσαν να το δοκιμάσουν στη CES.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.