XBLOG logo @2x

Το νέο MacBook Air έρχεται -επιτέλους- με αναβαθμισμένη οθόνη

Η Apple θα ανανεώσει φέτος το προσιτό laptop MacBook Air βάζοντας τέλος στις φήμες που λένε ότι θα καταργήσει τη σειρά Air. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι τελευταίες πληροφορίες.

Τώρα, πηγές από την Ασία σχετικές με τη παραγωγή των Apple προϊόντων, είπαν στο Digitimes ότι το νέο MacBook θα λανσαριστεί πριν το τέλος του δεύτερου τριμήνου φέτος, όμως δεν θα έχει χαμηλότερη τιμή όπως έλεγαν οι αρχικές φήμες. «Θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το υπάρχον MacBook Air ή λίγο υψηλότερο.»

Η διατήρηση ή η αύξησης της τιμής οφείλεται στη νέα οθόνη που θα τοποθετήσει η Αμερικάνικη κατασκευάστρια στον υπολογιστή. Σύμφωνα με τη πηγή, το φετινό MacBook Air θα διαθέτει μια Retina οθόνη με a-Si panel κατασκευασμένο από την LG Display. Η οθόνη θα έχει διαγώνιο 13.3-ίντσες και ανάλυση 2560 x 1600 pixels όπως το MacBook Pro. Το φετινό Air έχει ανάλυση 1440 x 900 pixels, ενώ το 12-ιντσο MacBook έχει ανάλυση 2304 x 1440.

Η πηγή σημειώνει ότι η LG Display θα ξεκινήσει να παρέχει τα panel τον Απρίλιο έτσι ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του MacBook Air μέσα στον Μάιο ή στις αρχές του Ιουνίου. Η Quanta Computer θα φτιάξει το 70% των συσκευών και η Foxconn τις υπόλοιπες. Συνολικά η Apple θέλει να παράγει έξι εκατομμύρια κομμάτια φέτος.

Η αναφορά δεν περιλαμβάνει την ημερομηνία λανσαρίσματος του laptop, αλλά φαίνεται λογικό να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του WWDC 2018 το καλοκαίρι.

Τέλος, το Digitimes αναφέρει ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα οικονομικό 9.7-ιντσών iPad που θα αντικαταστήσει το σημερινό μοντέλο. Το tablet θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, ενώ τα νέα iPad Pro θα βγουν μέσα στο δεύτερο μισό του έτους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.