XBLOG logo @2x

Ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy S9, η κορυφαία Android ναυαρχίδα του 2018

Το Samsung Galaxy S9, και το αδερφάκι του Galaxy S9+, είναι γεγονός. Η Samsung παρουσίασε τις φετινές της ναυαρχίδες στην έκθεση MWC 2018 όπου έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Samsung Galaxy S9 σχεδιαστικά είναι παρόμοιο με τον προκάτοχό του, όμως ενσωματώνει νέες τεχνολογίες που ανεβάζουν την εμπειρία χρήσης. Ουσιαστικά φέτος η Samsung προτίμησε να τελειοποιήσει το Galaxy S8 ενσωματώνοντας καλύτερο επεξεργαστή, ανώτερες κάμερες και έλυσε το πρόβλημα του ήχου βάζοντας -επιτέλους- στέρεο ηχεία με τεχνολογία της AKG (την οποία έχει εξαγοράσει) και υποστήριξη Dolby Atmos για εφέ τρισδιάστατου ήχου. Και το πιο σημαντικό: μετακίνησε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τη κάμερα αφού έλαβε πολλά αρνητικά σχόλια σχετικά με τη τοποθέτησή του στο Galaxy S8.

Samsung Galaxy S9 hero
Το S9 σε dock.

Το S9 ενσωματώνει 5.8-ιντσών “Infinity Display” οθόνη τύπου Super AMOLED (2960 x 1440, 18.5:9), ενώ το S9+ έρχεται με 6.2-ιντσών οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα για τις ΗΠΑ και Κίνα βασίζονται Snapdragon 845 της Qualcomm, όμως ο υπόλοιπος κόσμος θα λάβει τις εκδόσεις με το chip Exynos 9810 της Samsung. Τα συγκεκριμένα chipsets έχουν οκταπύρηνους επεξεργαστές 64-bit, Adreno 540/Mali-G72 MP18 GPU, και συνοδεύονται από 4 GB RAM (6 GB στο Plus) και 64 GB αποθηκευτικό χώρο τεχνολογίας UFS 2.1 με δυνατότητα επέκτασής του με κάρτα microSD έως 240 GB.

Η μεγαλύτερη καινοτομία στο Galaxy S9 βρίσκεται στη κάμερά του. Για πρώτη φορά σε γνωστό κινητό*, η Samsung ενσωματώνει μια νέα κάμερα με δυνατότητα εναλλαγής του διαφράγματος μεταξύ f/1.5 και f/2.4 για καλύτερες λήψεις ανάλογα τις συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, το κινητό διαθέτει τον 12MP Super Pixel DualSpeed αισθητήρα ο οποίος διαθέτει μνήμη έτσι ώστε να μπορεί να τραβάει υπερ-αργό HD βίντεο στα 960 fps ή 4K βίντεο στα 60 fps — λογικά βασίζεται στη τεχνολογία που ανέπτυξε η Sony πέρσι. Το Galaxy S9+ έρχεται και με δεύτερο αισθητήρα στη κύρια κάμερα, ένας αισθητήρας με ανάλυση 12 MP, διάφραγμα f/2.4 και οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας O.I.S. για να μπορεί να κάνει 2x οπτικό zoom και να τραβάει φωτογραφίες με bokeh εφέ.

Samsung Galaxy S9 (4)
Η κάμερα του S9+.

Η εμπρόσθια κάμερα του κινητού είναι 8 MP με διάφραγμα f/1.7. Παρότι η Samsung δεν έφτιαξε ένα ολόκληρο σύστημα αισθητήρων που “κόβει” την οθόνη του κινητού (όπως έκανε μια γνωστή εταιρία), η εταιρία κατάφερε να αναπτύξει δύο βασικά χαρακτηριστικά που είναι της μόδας αυτή τη περίοδο: το AR Emoji που τραβάει μια -διδιάστατη- εικόνα του χρήστη και χαρτογραφεί περισσότερες από 100 εκφράσεις προσώπου για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο που μιμείται αυτές τις εκφράσεις (έπειτα ο χρήστης μπορεί να το στείλει σε εφαρμογές μηνύματων), καθώς και το Smart Scan που συνδυάζει τη τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας με τη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

Στα λιγότερο… σημαντικά κομμάτια του Galaxy S9 έχουμε τη νέα εφαρμογή SmartThings για τη διαχείριση έξυπνων συσκευών IoT, το νέο Knox 3.1 για μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επαγγελματίες χρήστες, υποστήριξη για το Samsung DeX, και τη νέα έκδοση του βοηθού Bixby που πλέον εμφανίζει άμεσα πληροφορίες για αυτό που βλέπει με τον φακό και μπορεί να μεταφράζει γλώσσες ή να εμφανίζει τις ισοτιμίες σε πραγματικό χώρο με το Live Translation.

Samsung Galaxy S9 (3)
Τα διαθέσιμα χρώματα του Samsung Galaxy S9.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν υποστήριξη για Bluetooth 5.0, πιστοποίηση στο πρωτόκολλο IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό έως 1.5 μέτρο για 30’, θύρα USB-C και jack ακουστικών. Το μικρό μοντέλο έρχεται με μπαταρία 3,000 mAh, ενώ το μεγάλο έχει μπαταρία 3,500 mAh. Και τα δύο μπορούν να φορτίζουν ασύρματα.

Τα Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9+ θα κυκλοφορήσουν στις 16 Μαρτίου (και στην Ελλάδα) με τσιμπημένες τιμές: €879 και €979 αντίστοιχα.

*Η Samsung είχε λανσάρει τους προηγούμενους μήνες, αποκλειστικά στη Κίνα, ένα clamshell κινητό με αυτή τη κάμερα.

Επίσημα βίντεο για το Samsung Galaxy S9



Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.