XBLOG logo @2x

Η Samsung ανακοίνωσε το Exynos 9810, τον επεξεργαστή του Galaxy S9

Η Samsung προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου chipset Exynos 9810 που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην παγκόσμια έκδοση της επερχόμενης ναυαρχίδας Galaxy S9.

Το chipset Exynos 9810 ενσωματώνει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που κατασκευάζεται με τη δεύτερης γενιάς διαδικασία 10nm FinFET. Οι μισοί πυρήνες του επεξεργαστή είναι υψηλής απόδοσης, βασίζονται σε μια custom αρχιτεκτονική της Samsung και μπορούν να χρονιστούν μέχρι και στα 2.9GHz. Συγκριτικά με το Exynos 8895, προσφέρει διπλάσια απόδοση στις εργασίες μονού πυρήνα και 40% καλύτερη στις εργασίες πολλαπλών πυρήνων.

Όπως και όλα τα σύγχρονα chipsets, το Exynos 9810 διαθέτει ένα νευρωνικό δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης και της ασφάλειας της συσκευής. Χάρη σε αυτό το δίκτυο, το Galaxy S9 (και όσα άλλα κινητά χρησιμοποιούν το νέο chip) θα μπορούν να αναγνωρίζουν με ακρίβεια τα πρόσωπα και τα αντικείμενα στις φωτογραφίες για γρήγορη ταξινόμηση και αναζήτηση, και επίσης θα υποστηρίζει το τρισδιάστατο σκανάρισμα του προσώπου, που σε συνεργασία με το απαραίτητο λογισμικό θα ξεκλειδώνει το κινητό. Ως εκ τούτου, το επόμενο κινητό της Samsung θα υποστηρίζει μια λειτουργία παρόμοια με το Face ID του iPhone X. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένας συν-επεξεργαστής για τη προστασία αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας έχουμε ένα 4G LTE modem Cat.18. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κατεβάσει δεδομένα από το Internet με μέγιστη ταχύτητα 1.2Gbps, καθώς και να ανεβάσει με έως 200Mbps, οπότε θα μπορείτε να κάνετε ζωντανή μετάδοση βίντεο με ανάλυση 4K ή βίντεο 360º.

Τέλος, στο κομμάτι της κάμερας έχουν γίνει μερικές βελτιώσεις για καλύτερες λήψεις. Το Exynos 9810 υποστηρίζει το αναβαθμισμένο multi-format codec (MFC) για σταθερότερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, αυτόματη εστίαση σε πραγματικό χρόνο σε υψηλή ανάλυση και μειωμένο θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η πιο σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής 4K βίντεο στα 120fps.

Η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Exynos 9810 έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τα Galaxy S9 και Galaxy S9+.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.