XBLOG logo @2x

Το Huawei P20 διέρρευσε: Έρχεται με notch, 3 κάμερες και χωρίς αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η Apple δέχτηκε πολλά αρνητικά σχόλια για τα βασικά χαρακτηριστικά του iPhone X, παρόλα αυτά οι Κινέζοι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν. Απ’ ότι φαίνεται το επερχόμενο Huawei P20, η ναυαρχίδα που διαδέχεται το περσινό Huawei P10, θα αντιγράψει τα χαρακτηριστικά που κάνουν το iPhone X ξεχωριστό.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που “δανείζεται” το Huawei P20 από το iPhone X είναι το notch – αυτή η μαύρη μπάρα που κόβει ένα μέρος της οθόνης για να χωρέσουν οι διάφοροι αισθητήρες, το ακουστικό και η εμπρόσθια κάμερα. Αν και το Essential Phone PH-1 ήταν το πρώτο ( γνωστό; ) Android smartphone με notch, στο P20 γίνεται ξεκάθαρο ότι ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν οι Αμερικάνοι. Στη περίπτωση του P20, η Huawei έπρεπε να ανασχεδιάσει τη μπάρα ειδοποιήσεων του Android αφαιρώντας τα εικονίδια… ειδοποιήσεων λόγω έλλειψης χώρου.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που αντιγράφει είναι το Face ID. Από τις υποτιθέμενες εικόνες μιας θήκης για το Huawei P20 που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι το κινητό δεν διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, και αντιθέτως αναμένουμε να διαθέτει μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το ίδιο αξιόπιστη με τη τεχνολογία της Apple, επειδή σε περίπτωση που ξεγελιέται από μια φωτογραφία, κανείς δεν θα θέλει να βάζει PIN κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει μια ναυαρχίδα του 2018.

Το τρίτο χαρακτηριστικό που παίρνει από το best-seller iPhone είναι η τοποθέτηση των καμερών. Το Huawei P20 λέγεται ότι θα έχει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και θα είναι τοποθετημένες κάθετα, όπως στο «X».

Huawei P20 case leak

Τέλος, διέρρευσε και μια παραλλαγή του P20 η οποία θα έχει διπλή κάμερα, μεγάλα bezels γύρω από την οθόνη (χωρίς notch) και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Λογικά αυτή θα είναι η μικρή και οικονομικότερη έκδοση του P20, και το παραπάνω μοντέλο θα είναι η Plus έκδοση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.