XBLOG logo @2x

Tim Cook: «Το iPhone X ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και έγινε το best-seller iPhone»

Η Apple έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και αποκάλυψε πως τα πάνε στην αγορά τα προϊόντα της. Έτσι μάθαμε τη πορεία του πολυ-συζητημένου iPhone X στις αγορές.

Αρχικά μαθαίνουμε ότι κατά τη περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017 η Apple πούλησε 13.2 εκατομμύρια iPad και 5.1 εκατομμύρια Mac συσκευές. Συγκριτικά με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις των tablets είδαν μια μικρή αύξηση (13 εκατομμύρια), όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα Mac (5.4 εκατομμύρια). Συνολικά υπάρχουν στον πλανήτη 1.3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με το “μηλαράκι” επάνω τους. Αυτή είναι μια αύξηση της τάξης του 30% μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Apple iPhone family back
Όλα τα μοντέλα iPhone που πουλάει η Apple σήμερα.

Όσον αφορά τα κινητά της Apple, για το τρίμηνο που μας πέρασε αποκαλύφθηκε ότι απεστάλησαν 77.3 εκατομμύρια iPhone — ένας αριθμός που φυσικά περιλαμβάνει τα νεότερα iPhone X, 8 και 8 Plus. Σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά η Apple έπρεπε να αποστείλει 1.15% λιγότερο αριθμό κινητών στα μαγαζιά, παρόλα αυτά, χάρη στην αυξημένη τιμή του iPhone X η εταιρία έβγαλε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με πέρσι (φέτος πούλησε λιγότερα κινητά και είχε έσοδα $88.3 δισεκατομμύρια, ενώ πέρσι που πούλησε περισσότερα έβγαλε $78.4 δις).

Η Apple δεν μας συνηθίζει να αναφέρει πόσα ακριβώς μοντέλα έχει πουλήσει από κάθε σειρά, όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook σχολίασε για το επετειακό μοντέλο:

«Το iPhone X ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και κάθε εβδομάδα παραμένει το iPhone με τις καλύτερες πωλήσεις από τότε που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο.»

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τα “υπερπολυτελέστατα” smartphones με τιμές που ξεπερνάνε τα €1,000, και εφόσον οι εταιρίες πουλάνε, οι τιμές των ναυαρχίδων αναμένεται να αυξάνονται με τη πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, το επερχόμενο Samsung Galaxy S9 αναμένεται να είναι πιο ακριβό από ποτέ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.