XBLOG logo @2x

#DeleteFacebook: Το Playboy σβήνει τη σελίδα του στο Facebook

Η Playboy Enterprises ανακοίνωσε ότι διαγράφει τη σελίδα του πασίγνωστου περιοδικού στο Facebook εξαιτίας του σκάνδαλου με τη Cambridge Analytica. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, έχει απολογηθεί για αυτό και ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές που θα κάνει στη πλατφόρμα έτσι ώστε να μην διαρρεύσουν ξανά τα δεδομένα των χρηστών, όμως χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη χάσει την εμπιστοσύνη τους στο Facebook.

Το Playboy είναι η τρίτη μεγάλη σελίδα που κλείνει τη σελίδα στο Facebook ακολουθώντας το παράδειγμα του Elon Musk ο οποίος έκλεισε τις σελίδες των Tesla και SpaceX. Όπως δήλωσε η εταιρία:

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με τη κακοδιαχείριση των δεδομένων των χρηστών από τη Facebook μας οδήγησαν στην απόφαση να αναστείλουμε για την ώρα τη δραστηριότητά μας στη πλατφόρμα. Πάνω από 25 εκατομμύρια θαυμαστές αλληλεπιδρούν με το Playboy μέσω των διάφορων σελίδων μας στο Facebook, και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ρισκάρουμε την έκθεση των δεδομένων τους.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα προφίλ των Playboy, SpaceX και Telsa εξακολουθούν να λειτουργούν στο Instagram, το οποίο ανήκει στη Facebook. Για κάποιο λόγο δεν τους νοιάζει αυτό.


Διαβάστε επίσης: Έχετε Android; Το Facebook παρακολουθεί τις κλήσεις και τα SMS σας


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.