XBLOG logo @2x

Facebook: Ο Mark Zuckerberg διαφημίζει την… απολογία του σε εφημερίδες

Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, συνεχίζει τη προσπάθειά του να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που έκλεψε τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων ανθρώπων χρησιμοποιώντας τα επίσημα εργαλεία του κοινωνικού δικτύου. Αρχικά ο Zuckerberg ανάρτησε μια δημοσίευση εξηγώντας τι συνέβη, αργότερα έδωσε συνέντευξη στο CNN ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο και σήμερα άρχισε να διαφημίζει την απολογία του.

Η Facebook διαφημίζει την απολογία σε ολοσέλιδες σελίδες στις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Observer, Sunday Mirror, The Sunday Times, Mail on Sunday, Sunday Express και The Sunday Telegraph. Στην απολογία γράφει:

«Μπορεί να έχετε ακούσει για μια εφαρμογή-κουίζ που δημιούργησε ένας ακαδημαϊκός ερευνητής το 2014 και μέσω αυτής κατάφερε να πάρει στα χέρια του τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. Αυτή η ενέργεια ήταν ένα χτύπημα στην εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι μας και σας ζητώ συγγνώμη επειδή δεν κάναμε περισσότερα για να το αποτρέψουμε τότε. Τώρα, πραγματοποιούμε ενέργειες για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Έχουμε μπλοκάρει ήδη τις εφαρμογές που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές και τώρα περιορίζουμε γενικότερα την πρόσβαση που έχουν οι εφαρμογές στις πληροφορίες των χρηστών στο Facebook.

Επίσης, διεξάγουμε έρευνες για κάθε μία από τις εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε τόσο μεγάλη ποσότητα πληροφοριών προτού διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα. Υποπτευόμαστε ότι θα βρούμε και άλλες. Όταν τις βρούμε θα τις μπλοκάρουμε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά για κάθε μία από αυτές.

Τέλος, θα σας υπενθυμίσουμε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, έτσι ώστε να κλείσετε αυτές που δεν σας ενδιαφέρουν πια.

Σας ευχαριστώ που πιστεύετε σε αυτή τη κοινότητα, υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για εσάς.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το σκάνδαλο από το 2015, αλλά δεν έκανε τίποτα έως ότου το αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι σήμερα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.