XBLOG logo @2x

Μάθετε με 1 κλικ αν η Cambridge Analytica έκλεψε τα στοιχεία του Facebook σας

Η Facebook δουλεύει σκληρά αυτή τη περίοδο για να επανορθώσει τα λάθη της και να αποκαταστήσει τη φήμη της. Για αυτό το λόγο έχει πάρει νέα μέτρα και δημιούργησε μια σελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να μπουν και να μάθουν αν η Cambridge Analytica τους έκλεψε τα προσωπικά τους στοιχεία.

Για να μάθετε αν είστε ένας από τους 87 εκατομμύρια ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκε η Cambridge Analytica αρκεί να πατήσετε σε αυτό το link και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας. Μόλις μπείτε θα σας δείξει αμέσως αν εσείς ή οι φίλοι σας είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το quiz με τίτλο “This Is Your Digital Life” που ανέπτυξε ο πανεπιστημιακός ερευνητής Dr. Aleksandr Kogan για λογαριασμό της Cambridge Analytica.

Να θυμίσουμε ότι η Facebook έχει απαγορεύσει τη πρόσβαση της Cambridge Analytica στο Facebook. Μετά από εξέταση ανακάλυψε ότι η AggregateIQ συνεργαζόταν με την Analytica και της απαγόρευσε τη πρόσβαση, όπως επίσης και της CubeYou η οποία έκλεβε τα δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς. Εξαιτίας του σκανδάλου, ο συνιδρυτής της Apple και ο Elon Musk εγκατέλειψαν το κοινωνικό δίκτυο, ενώ οι Tesla, SpaceX και Playboy έκλεισαν τις επίσημες σελίδες τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.