XBLOG logo @2x

#DeleteFacebook: Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, σβήνει το Facebook

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, αποκάλυψε στο USA TODAY ότι εγκαταλείπει το Facebook μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica. Ο γνωστός “γκατζεντάκιας” μίλησε για την ανησυχία του σχετικά τον τρόπο που εταιρίες όπως η Facebook κακο-διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και δήλωσε:

«Οι χρήστες προσφέρουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους στο Facebook και … η Facebook βγάζει πολλά λεφτά από τις διαφημίσεις. Τα έσοδα όλα βασίζονται στις πληροφορίες των χρηστών, αλλά οι χρήστες δεν λαμβάνουν τίποτα από τα έσοδα.»

Ο Wozniak είπε ότι θα προτιμούσε να πληρώνει το Facebοok από το να εκμεταλλεύονται τις προσωπικές του πληροφορίες για τις διαφημίσεις. Σημείωσε ακόμη ότι «η Apple βγάζει λεφτά από τα καλά προϊόντα, όχι από εσάς. Όπως λένε, με το Facebοok, εσύ είσαι το προϊόν.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Wozniak εγκατέλειψε το Facebook αλλά δεν διέγραψε το προφίλ του — όχι επειδή δεν θέλει να χάσει τους 5,000 “φίλους” που έχει (λέει ότι δεν γνωρίζει τους περισσότερους), αλλά επειδή δεν θέλει κάποιος άλλος να πάρει το username “stevewoz”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.