XBLOG logo @2x

Η Facebook παρουσίασε τον μεγάλο επανασχεδιασμό του Messenger app

Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής της Facebook, παρουσίασε στο συνέδριο προγραμματιστών F8 τον μεγάλο επανασχεδιασμό του Messenger για κινητά με Android και iOS. Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι άνθρωποι θέλουν μια απλή εφαρμογή για να ανταλλάζουν μηνύματα, όμως η σημερινή έκδοση του Messenger έχει γίνει πολύπλοκη εξαιτίας όλων των χαρακτηριστικών που πρόσθεταν με τη πάροδο του χρόνου.

«Όταν αλλάζεις μηνύματα, θέλεις πραγματικά μια απλή και γρήγορη εμπειρία. Με αυτή την ευκαιρία θα επανασχεδιάσουμε πλήρως το Messenger για να εστιάσουμε σε αυτές τις ιδέες,» είπε ο Αντιπρόεδρος του Messenger, David Marcus, στο συνέδριο.

Facebook Messenger app redesign

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε κύριες καρτέλες με τρεις υπο-καρτέλες για τη πλοήγηση στην εφαρμογή του Messenger. Με το redesign που παρουσιάσαν στο F8 θα υπάρχουν μόνο τρεις: τα μηνύματα, οι επαφές και κάτι που μοιάζει με πυξίδα, που μάλλον θα ανοίγει το χαρακτηριστικό “Find My Friends.” Το Find My Friends είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες επειδή τους επιτρέπει να μοιραστούν τη τοποθεσία με τους φίλους τους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Facebook Messenger app redesign

Στη κορυφή της εφαρμογής βρίσκουμε την εικόνα του χρήστη (που λογικά μόλις τη πατάς ανοίγουν οι ρυθμίσεις) και οι συντομεύσεις για τη κάμερα, τη βίντεο-κλήση και τη συγγραφή νέου μηνύματος. Ακριβώς κάτω από αυτά έχουν μεταφερθεί το πλαίσιο αναζήτησης και οι Ιστορίες των φίλων.

Τέλος, τα πλαίσια των μηνυμάτων και τα Chat Heads θα έχουν νέα χρώματα με διαβαθμίσεις και η εφαρμογή θα διαθέτει μια σκοτεινή λειτουργία η οποία είναι πολύ χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν το Messenger τη νύχτα, τους αρέσει το μαύρο background ή έχουν κινητό με OLED οθόνη και θέλουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας.

Facebook Messenger app dark mode

Το νέο Messenger θα κυκλοφορήσει «πολύ, πολύ σύντομα.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.