XBLOG logo @2x

Τα iMac “pro” έρχονται με Intel Xeon CPU, πανίσχυρο hardware και ίσως Touch Bar

Η Apple πριν από λίγες απολογήθηκε για τις αποφάσεις που πήρε πρόσφατα για τα επαγγελματικά προϊόντα της και υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει νέα Mac Pro και pro iMac. Σήμερα ξεκίνησαν οι διαρροές των επαγγελματικών iMac.

Σύμφωνα με αναφορά του Pike’s Universum, η νέα γενιά των iMac θα έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στο hardware, αφού η Apple πρόκειται να τοποθετήσει Intel Xeon E3-1285 v6 επεξεργαστή με 16 GB ECC RAM (αναβαθμίσιμη έως 32 ή 64 GB), NVMe SSD δίσκο μέχρι 2 TB και AMD κάρτα γραφικών με υποστήριξη VR και επαγγελματικών προγραμμάτων. Για συνδεσιμότητα θα υπάρχουν Thunderbolt 3 και USB-C gen 2.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Apple θα προσφέρει και ένα νέο πληκτρολόγιο μαζί με το καινούργιο iMac. Δεδομένου ότι το Magic Keyboard κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 -σχετικά πρόσφατα- θέλουμε να πιστεύουμε ότι το νέο πληκτρολόγιο θα διαθέτει τη Touch Bar που βρίσκουμε και στα τελευταία MacBook Pro.

Apple Magic Keyboard Touch Bar concept
Concept

Τέλος, στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι η Apple ετοιμάζει 8K monitor για τα νέα Mac Pro (που θα διαθέτουν νέα γενιά EFI BIOS και θα αναβαθμίζονται τόσο εύκολα όσο τα PC), οι νέες εκδόσεις του macOS δεν θα έχουν ονόματα βουνών/πάρκων, και ότι το νέο Mac mini δεν θα είναι τόσο… mini.

Πάντως τα νέα iMac υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν φέτος τον Οκτώβριο, αλλά σύμφωνα με το παραπάνω blog, η νέα γενιά Mac Pro δεν θα είναι έτοιμη πριν το WWDC 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.