XBLOG logo @2x

Η Apple επιβεβαίωσε τον ερχομό νέων Mac Pro και iMac “pro” φέτος

Η Apple προσπαθεί να καθησυχάσει τους επαγγελματίες που ανησυχούν ότι η εταιρία εγκαταλείπει αυτούς και το macOS. Η κατασκευάστρια αποκάλυψε σήμερα ότι όχι μόνο έρχεται ένα νέο Mac Pro μαζί με μια pro οθόνη, αλλά και τρία νέα μοντέλα iMac. «Έχουμε μεγάλα σχέδια για το iMac,» είπε ο Phil Schiller, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος διαφήμισης της Apple, σε συνέντευξη του στο BuzzFeed News. «Θα αρχίσουμε να κάνουμε διαμορφώσεις αποκλειστικά για τους επαγγελματίες.»

Η Apple δεν αποκάλυψε τι ακριβώς θα είναι αυτές οι «διαμορφώσεις,» αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να περιλαμβάνουν οθόνες αφής. «Η αφή δεν είναι καν στη λίστα με τα πράγματα που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες χρήστες,» εξήγησε ο Schiller στο BuzzFeed News. «Ενδιαφέρονται για πράγματα όπως οι επιδόσεις, η χωρητικότητα και η επεκτασιμότητα.»

Οι δηλώσεις του Schiller έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση της Apple να τοποθετήσει τη Touch Bar στα πρόσφατα κορυφαία MacBook Pro laptops. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται ότι αυτοί οι υπολογιστές δεν έχουν μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, δεν είναι αρκετά “δυνατοί” και τους λείπουν οι παραδοσιακές USB θύρες. Ευτυχώς, απ’ ότι φαίνεται η Apple έμαθε από τα λάθη της και θα βάλει δυνατό hardware στα iMac, με μεγάλους δίσκους και αρκετές υποδοχές.

Όσο για το Mac Pro, λογικά θα κρατήσει το ίδιο design αλλά θα αναβαθμίσει το hardware, κάτι που δεν έγινε ποτέ από το 2013 όταν κυκλοφόρησε το νέο μοντέλο για πρώτη φορά. Και οι δύο υπολογιστές αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του έτους, και ελπίζουμε ότι την ίδια μέρα θα ανανεωθεί και το Mac mini το οποίο δεν έχει λάβει αναβάθμιση στο hardware του από το 2014.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.