XBLOG logo @2x

Η Apple παραδέχεται ότι το Mac Pro ήταν αποτυχία, ακούει ξανά τους επαγγελματίες

Η Apple είχε σταματήσει να δίνει σημασία στους επαγγελματίες χρήστες της, όμως τώρα φαίνεται ότι προσπαθεί να επανορθώσει.

Μιλώντας σε μερικά ενημερωτικά sites, συμπεριλαμβανομένων των BuzzFeed, TechCrunch και Daring Fireball, η Apple παραδέχτηκε ότι είχε περάσει καιρός καιρός παραβλέποντας τους υπολογιστές για επαγγελματίες και για αυτό ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ανανεωμένα Mac Pro και iMac “pro” φέτος. Επίσης είπε ότι δουλεύει σε ένα νέο Mac Pro μοντέλο.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Apple παραδέχτηκε ότι το φανταχτερό Mac Pro του 2013 ήταν λάθος, και οι εκτελεστικοί της εταιρίας ανέφεραν ότι η εταιρία σκοπεύει να υποστηρίζει περισσότερο τους επαγγελματίες χρήστες στο μέλλον.
«Νομίζω ότι σχεδιάσαμε μια θερμική γωνία,» είπε ένα κορυφαίο στέλεχος της Apple στα ΜΜΕ προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση του Mac Pro.

Το Mac Pro με το κυκλικό σχεδιασμό του ήταν υπόδειξη ότι η Apple μπορούσε ακόμα να καινοτομήσει, σύμφωνα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο του τμήματος διαφήμισης Phil Schiller, αφού είχε σχεδιαστεί για να χωράει δύο μικρές κάρτες γραφικών μέσα του. Όμως για κάποιο λόγο οι ανταγωνιστές της Apple αποφάσισαν να μην αντιγράψουν τον σχεδιασμό του (μόνο 1-2 παρόμοια μοντέλα κυκλοφορήσαν) και ακόμα και η ίδια η Apple δεν αναβάθμισε αυτόν τον υπολογιστή.


Διαβάστε επίσης: Η Apple φαντάζεται ένα μέλλον όπου τα iPhone και iPad μετατρέπονται σε MacBook


Αν και μέχρι σήμερα όλοι πιστεύαμε ότι η ομάδα του Tim Cook απλά αγνοεί τους επαγγελματίες, τελικά υπάρχει εξήγηση γιατί δεν αναβαθμίστηκε ποτέ το Mac Pro του 2013. «Το να βάλουμε μεγαλύτερες κάρτες γραφικών απαιτούσε μια διαφορετική αρχιτεκτονική συστήματος και καλύτερες θερμικές ικανότητες απ’ ότι είχε σχεδιαστεί το σύστημα,» ανέφερε ένα στέλεχος. «Οπότε έγινε πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί.»

Ο Schiller είπε στους δημοσιογράφους ότι τα θερμικά θέματα του Pro «εμπόδισαν την ικανότητα να το αναβαθμίσουμε» και ότι η Apple «ζητάει συγνώμη στους δυσαρεστημένους πελάτες που ήθελαν αυτό το πράγμα.»

Ενώ η Apple θέλει να κοιτάζει στο μέλλον, το γεγονός ότι κάλεσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων για να συζητήσει την κατάσταση του Mac Pro — χωρίς να έχει να δείξει κάτι νέο — σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η συνάντηση ήταν για να απολογηθεί, και μια προσπάθεια για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών πελατών της.

Τέλος, η Apple αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις του Mac Pro είναι τόσο λίγες που αντιπροσωπεύουν μόνο ένα «μονοψήφιο ποσοστό» των συνολικών πωλήσεων των Mac. Άλλωστε είναι λογικό, αν αναλογιστούμε ότι το 2017 πουλάει έναν υπολογιστή με το ίδιο hardware και τις ίδιες τιμές που είχε θέσει το 2013. Οι επαγγελματίες χρήστες τα τελευταία χρόνια έχουν δυσαρεστηθεί από την Apple επειδή οι “pro” εφαρμογές της δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, αναγκάζοντας τους να στραφούν στις λύσεις της Adobe, και τα Mac έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αν η Apple όντως θέλει να επανορθώσει θα δούμε τα αποτελέσματα του χρόνου, αφού τα νέα Mac Pro και iMac αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του χρόνου και δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί το MacBook Pro φέτος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.