XBLOG logo @2x

Η Apple φαντάζεται ένα μέλλον όπου τα iPhone και iPad μετατρέπονται σε MacBook

Το πρώτο πείραμα της Apple με τις οθόνες αφής στα Mac γέννησε το Touch Bar, αλλά η Αμερικάνικη κατασκευάστρια μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Το Apple Insider ανακάλυψε μια πατέντα της εταιρίας που αναφέρει πως θα ήταν τα MacBook αν είχαν θέση (dock) για τα iPhone ή το iPad.

Στη πατέντα η Apple παρουσιάζει πως ένα iPhone μπορεί να “κουμπωθεί” στη θέση του trackpad ενός laptop, παρέχοντας στο laptop τον επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Το κινητό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν trackpad. Το laptop θα είχε μονάχα την οθόνη και τη μπαταρία, όπως το LapDock της HP.

Apple iPad MacBook dock patent

Όσο για το iPad, η πατέντα δείχνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει την οθόνη ενός MacBook. Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα, το tablet θα τροφοδοτούσε ολόκληρο το σύστημα, ενώ στο laptop θα υπήρχε δικό του trackpad και η δυνατότητα για προσθήκη περισσότερου αποθηκευτικού χώρου και κάρτας γραφικών.

Η πατέντα της Apple καταχωρήθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως πολλές πατέντες της εταιρίας μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ. Η εταιρία πιθανότατα εξερευνά νέους τρόπους για να εξελίσσει το iPad το οποίο ανανεώθηκε για τελευταία φορά το 2015, όταν οι Αμερικάνοι του έβαλαν υποστήριξη για γραφίδα και πληκτρολόγιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.