XBLOG logo @2x

Υπάρχει μέλλον για το Mac mini; Η Apple απαντάει

Το Mac mini είναι ο οικονομικότερος υπολογιστής της Apple. Με περίπου €600 οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν έναν μικροσκοπικό αλλά ικανό υπολογιστή για να τον χρησιμοποιήσουν για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, ή ακόμα και σαν web, file ή media server. Δυστυχώς όμως το Mac mini — όπως όλα τα σταθερά Mac βέβαια — δεν έχει δεχτεί πολλή αγάπη από την Apple.

Ο μίνι Mac απέκτησε νέα μορφή το 2012 και αναβαθμίστηκε τελευταία φορά το 2014. Το νεότερο μοντέλο ενσωματώνει τέταρτης γενιάς Core i5 επεξεργαστή και το βασικό μοντέλο εξοπλίζεται ακόμα με σκληρό δίσκο αντί για Fusion Drive ή flash μνήμη. Επίσης έρχεται με 4GB RAM, κάτι που θεωρείται απαράδεκτο για υπολογιστή του 2017 με αυτή τη τιμή.

Η Apple σήμερα απολογήθηκε δημόσια για τις τελευταίες αποφασίσεις της σχετικά με τους επαγγελματικούς υπολογιστές της και σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών χρηστών της μίλησε για το μέλλον των σταθερών υπολογιστών της.

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος διαφήμισης της εταιρίας, Phil Schiller, δήλωσε ότι Mac mini είναι ένα σημαντικό προϊόν για την Apple, όμως δεν το ανεδείκνυε επειδή προορίζεται τόσο για απλούς χρήστες όσο και για επαγγελματίες. Πρόσθεσε ότι το mini θα παραμείνει ένα προϊόν στη σειρά της, αλλά δεν σχολίασε κάτι άλλο.

Η Apple ίσως σκοπεύει να λανσάρει ένα Mac mini με αναβαθμισμένο hardware προς το τέλος του έτους, αφού εκείνη τη περίοδο ανακοινώνουν νέους υπολογιστές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.