Η Apple θα φτιάξει τις δικές της GPU για τα iPhone και iPad

Η Imagination Technologies είναι γνωστή για ένα πράγμα: παρέχει τις μονάδες γραφικών των iPhone και iPad στην Apple. Αλλά από σήμερα η συνεργασία της με την Apple τερματίζεται. Όπως δήλωσε η Imagination Technologies, η Apple μέσα σε δύο χρόνια θα αντικαταστήσει τις PowerVR GPU με μονάδες που έχει σχεδιάσει εκείνη.

Όταν η Αpple άρχισε να παράγει το iPhone χρησιμοποιούσε γενικά ARM chips της Samsung σε συνεργασία με τις PowerVR GPU της Imagination Technologies. Με την πάροδο του χρόνου η Αμερικάνικη κατασκευάστρια αντικαθιστούσε τα chips “ξένων” εταιριών με δικά της και σήμερα οι μονάδες γραφικών της Imagination είναι από τα λίγα κομμάτια στο chipset A10 Fusion του iPhone 7 που δεν ελέγχει πλήρως.

Τα νέα είναι -μάλλον- καλά για την Αpple, όμως πολύ άσχημα για την Imagination Technologies της οποίας η μετοχή έπεσε κατά 67% με το άκουσμα της είδησης. Επίσης η κύρια πηγή εισόδων της εταιρίας είναι η Apple και για αυτό σκοπεύει να την μηνύσει. Πάντως η ανάπτυξη μιας νέας GPU απαιτεί χρόνο, χρήματα και χορήγηση αδειών χρήσης πατεντών που εταιρίες όπως η Imagination κατέχουν, επομένως οι δύο εταιρίες συνεργαστούν ξανά στο μέλλον για νέες άδειες.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.