XBLOG logo @2x

Η Apple θα κυκλοφορήσει αντάπτορα MagSafe για τα νέα Mac, iPhone και iPad;

Η Apple με τα νέα MacBook και MacBook Pro αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το MagSafe για χάρη του USB-C. Πολλοί φανατικοί της εταιρίας δυσαρεστήθηκαν από αυτή τη κίνηση και για αυτό φαίνεται ότι η Apple δουλεύει για να ευχαριστήσει τους παλιούς χρήστες της.

Όπως αποκαλύπτει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 20170093104 που έλαβε η Apple, η Αμερικάνικη κατασκευάστρια ετοιμάζει έναν αντάπτορα «MagSafe σε USB-C» ο οποίος θα επαναφέρει το MagSafe στα τελευταία MacBook. Αυτό σημαίνει ότι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αγοράσουν έναν νέο MagSafe φορτιστή για τη φόρτιση του υπολογιστή ή όσοι είχαν παλιό Mac με MagSafe θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον φορτιστή στα νέα MacBook τους.

MagSafe to USB C adapter patent

Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ότι η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει και έναν «MagSafe σε Lightning» αντάπτορα για τα συμβατά iPhone, iPad και iPod touch. Η περιγραφή της πατέντας γράφει ότι ο αντάπτορας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα συσκευών:

«Embodiments of the present invention may provide adapters that may connect to connector receptacles on various types of devices, such as portable computing devices, tablet computers, desktop computers, laptops, all-in-one computers, wearable computing devices, cell phones, smart phones, media phones, storage devices, portable media players, navigation systems, monitors, power supplies, adapters, remote control devices, chargers, and other devices.»

Φυσικά παραμένει άγνωστο αν και πότε η Apple αποφασίσει να λανσάρει αυτό το αξεσουάρ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.