XBLOG logo @2x

Nvidia Titan Xp: Μία GPU-θήριο που υποστηρίζει ανάλυση 8K@60fps και Mac

Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα τη νέα κάρτα γραφικών Nvidia Titan Xp που μπορούν να την εκμεταλλευτούν τόσο οι χρήστες PC όσο και Mac. Η νέα κάρτα είναι ένα “θηρίο” που -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας με μέγιστη ανάλυση 8K στα 60fps. Κυκλοφόρησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας με κόστος $1.200 και με όριο δύο κομμάτια για κάθε πελάτη.

Η Nvidia Titan Xp προορίζεται για απαιτητικούς gamers, γραφίστες και άλλους επαγγελματίες. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική Pascal GP102 και διαθέτει:

  • 12 GB μνήμη τύπου GDDR5X στα 11.4 Gbps
  • 3,840 CUDA πυρήνες στα 1.6GHz
  • 12 TFLOPs δύναμης

Όπως είπαμε και στην αρχή, την Nvidia Titan Xp μπορούν να την αγοράσουν ακόμα και όσοι έχουν υπολογιστή Mac επειδή η Nvidia θα κυκλοφορήσει τους σχετικούς drivers (beta) για το macOS (επίσης θα κυκλοφορήσει drivers για τις κάρτες GTX 1080 Ti, GTX 1070, GTX 1060). Πως όμως μπορείτε να βάλετε GPU σε Mac; Άμα έχετε υπολογιστή της Apple μπορείτε μέσω μιας λύσης eGPU (εξωτερική κάρτα), ενώ άμα έχετε χτίσει ένα Hackintosh πύργο μπορεί να “κουμπώσετε” την κάρτα κατευθείαν επάνω στη μητρική.

Άραγε με αυτή τη κίνηση θα εμφανιστούν περισσότερα παιχνίδια για τα Mac; Ο χρόνος θα δείξει…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.