XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi AI Speaker: Η φθηνή εναλλακτική στα Amazon Echo και HomePod

Η αγορά των έξυπνων ηχείων μεγαλώνει συνεχώς, και τώρα η Xiaomi εισήλθε σε αυτήν με το ηχείο Xiaomi Mi AI Speaker. Η παρουσίαση του ηχείου έγινε σε μια εκδήλωση στη Κίνα όπου η εταιρία αποκάλυψε επίσης το οικονομικό smartphone Xiaomi Mi 5X με διπλή κάμερα, καθώς και το ανανεωμένο MIUI 9 με νέα “έξυπνα” χαρακτηριστικά.

Όπως και το νεόφερτο Apple HomePod, το Xiaomi Mi AI Speaker δίνει έμφαση στον ήχο και για αυτό προσφέρει εμπειρία ήχου 360°. Η Xiaomi έχει ενσωματώσει, επίσης, έξι “omnidirectional” μικρόφωνα που ανιχνεύουν τον εξωτερικό θόρυβο και ακυρώνουν την ηχώ. Σύμφωνα με τους ίδιους, το νέο ηχείο υπόσχεται την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

Xiaomi Mi AI Speaker

Φυσικά, το Mi AI Speaker δεν θα ήταν “τεχνητής νοημοσύνης” άμα δεν είχε δυνατότητες φωνητικού ελέγχου. Ο χρήστης μπορεί να του ζητήσει να παίξει μουσική ή ραδιόφωνο ή να διαβάσει ηχητικά βιβλία και παραμύθια στα παιδιά του. Επίσης μπορεί να μεταφράσει σε διάφορες γλώσσες και να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις.

Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Xiaomi Mi AI Speaker μπορεί να ελέγξει και τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές της Xiaomi, όπως τις χύτρες ρυζιού, τις ηλεκτρικές σκούπες, τους ανεμιστήρες και τους λαμπτήρες της.

Xiaomi Mi AI Speaker

Τέλος, το Mi AI Speaker διαθέτει στο πάνω μέρος του κουμπιά ελέγχου και μια “λωρίδα φωτός” που αλλάζει χρώματα. Θα κυκλοφορήσει σε λευκό χρώμα με κόστος 299 γουάν ($44) στην κινεζική αγορά. Για αρχή μόνο 1,000 άτομα θα μπορούν να το αγοράσουν – αυτοί στην ουσία θα είναι “beta testers” της συσκευής, αφού η Κινέζικη κατασκευάστρια θα λαμβάνει δεδομένα από αυτούς για να βελτιώσει τον φωνητικό έλεγχο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.