XBLOG logo @2x

Apple HomePod: Ένα έξυπνο ηχείο με φοβερό ήχο και Siri

Τα iPod μπορεί να πέθαναν, όμως η Apple δεν σταματάει να ασχολείται με τα προϊόντα μουσικής. Για αυτό ο Tim Cook ανακοίνωσε στο WWDC 2017 το HomePod, ένα νέο έξυπνο ηχείο για το σπίτι. Η συσκευή συνδυάζει ένα εντυπωσιακό ηχείο και τη ψηφιακή βοηθό Siri για να “τα βάλει” με το Amazon Echo και το Google Home – σε αντίθεση με αυτά η Apple ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη μουσική.

Apple HomePod (2)

Το Apple HomePod έχει ύψος 17 εκατοστά. Μέσα του, στο κάτω μέρος, υπάρχουν επτά συστοιχίες tweeter και ένα woofer 4 ιντσών με auto bass EQ σχεδιασμένο από την Apple. Έξι μικρόφωνα τριγύρω από τη συσκευή είναι πάντα ανοιχτά για να ακούνε στην εντολή “Hey Siri” που ενεργοποιούν την ψηφιακή βοηθό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι να πείτε την εντολή τίποτα δεν στέλνεται στους servers της εταιρίας για να μην υπάρχουν θέματα με την ιδιωτικότητα των χρηστών, ενώ όταν ρωτήσετε κάτι τη Siri χρησιμοποιείται ένα ανώνυμο ID για την επεξεργασία του αιτήματος. Επίσης, τα μικρόφωνα μπορούν να ακούν τον χρήστη ακόμα και όταν βρίσκεται στην άλλη μεριά του δωματίου και παίζει δυνατή μουσική.

Ακόμη, το HomePod είναι “spatially aware”, πράγμα που σημαίνει ότι σκανάρει και καταλαβαίνει τον χώρο που βρίσκεται για να βελτιώνει τον ήχο. Επίσης θα εντοπίζει διάφορα μέρη ενός τραγουδιού και θα εστιάζει τον ήχο στον χρήστη για να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης.

Για να λειτουργήσουν όλα αυτά η Apple τοποθέτησε στο ηχείο τον επεξεργαστή Apple A8. Συγκεκριμένα με το chip είναι δυνατή η ακουστική μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο, η διαμόρφωση ακτίνων ήχου και η πολυκάναλη ακύρωση ηχούς.

Σχετικά με τη Siri, θα είναι το ίδιο “δυνατή” με τη Siri στα iPhone. Δηλαδή θα έχει πολλές λειτουργίες που περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή μουσικής, την εύρεση ενός κομματιού με συγκεκριμένα κριτήρια (πχ “ποιο ήταν το κορυφαίο κομμάτι στις 5 Μαΐου του 2003;”), ειδήσεις, μετατροπές μονάδων, μηνύματα, υπενθυμίσεις, αναπαραγωγή podcast, ρύθμιση συναγερμών και χρονοδιακόπτες, μετάφραση, πληροφορίες για τις μετοχές, γενικές γνώσεις, καιρικές συνθήκες, πληροφορίες κυκλοφορίας, αθλητικά αποτελέσματα και τέλος θα λειτουργεί σαν hub για το HomeKit.

Τέλος, μπορείτε να ρυθμίσετε δύο HomePods και αυτομάτως θα συνεργαστούν.

Το Apple HomePod θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο με κόστος $349, σε λευκό και Διαστημικό Γκρι χρώμα. Αρχικά θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.