XBLOG logo @2x

Η Xiaomi ανακοίνωσε το MIUI 9 – Τι νέο φέρνει

Η Xiaomi ανακοίνωσε σε μια εκδήλωση στη Κίνα το προσιτό smartphone Xiaomi Mi 5X με διπλή κάμερα, και εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το νέο περιβάλλον MIUI 9. Η νέα έκδοση του MIUI βασίζεται στο Nougat και έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Image search, Smart app launcher και Smart assistant.

Xiaomi MIUI 9 Image search

Το Image Search είναι μια νέα τεχνολογία στην εφαρμογή φωτογραφιών της Xiaomi που αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα στις φωτογραφίες. Όπως, δηλαδή και στο Google Photos, μπορείτε να αναζητήσετε φίλους, κατοικίδια και άλλα γράφοντας την ανάλογη λέξη-κλειδί.

Xiaomi MIUI 9 Smart app launcher

Η δεύτερη προσθήκη στο MIUI 9 ονομάζεται Smart app launcher. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το Google Now on Tap και εμφανίζει στον χρήστη εφαρμογές που μπορεί να σχετίζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, άμα ανταλλάζετε μηνύματα για κάποια συνάντηση με έναν φίλο σας, το κινητό θα σκανάρει τα μηνύματα, θα βρει την διεύθυνση και θα εμφανίσει στο κάτω μέρος της οθόνης μια συντόμευση για το Google Maps.

Xiaomi MIUI 9 Smart assistant

Τέλος, η τρίτη σημαντικότερη προσθήκη στο νέο MIUI 9 είναι το Smart assistant. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το Spotlight του iOS, δηλαδή μπορεί να ψάξει τα πάντα μέσα στο κινητό (από φωτογραφίες μέχρι και κείμενο μέσα σε σημειώσεις).

Xiaomi MIUI 9 System optimization

Η Xiaomi σημείωσε επίσης ότι το άνοιγμα των εφαρμογών είναι πολύ πιο γρήγορο στο MIUI 9 χάρη στην επιτάχυνση του επεξεργαστή. Ακόμη, όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, αυτή παίρνει προτεραιότητα από το σύστημα και χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους για να τρέχει πιο ομαλά και γρήγορα.

Στην εκδήλωση, η Κινέζικη κατασκευάστρια επισήμανε ότι το MIUI είναι μεταφρασμένο σε 55 γλώσσες και χρησιμοποιείται από 2,8 δισ. ενεργούς χρήστες σε 142 χώρες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.