XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi A1: Επίσημο με stock Android, διπλή κάμερα και Snapdragon 625

Η Xiaomi παρουσίασε σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε στο Νέο Δελχί το πρώτο της smartphone στο πρόγραμμα Android One που η ίδια αποκαλεί Xiaomi Mi A1. Το Android One είναι ένα πρόγραμμα της Google που υπόσχεται “καθαρή” εμπειρία Android με σίγουρες και γρήγορες αναβαθμίσεις λογισμικού σε προσιτά smartphones. Αν και δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, είναι σημαντικό στις αναδυόμενες αγορές.

Το Xiaomi Mi A1, σαν ένα Android One smartphone, τρέχει stock Android 7.1.2 Nougat (μόνο η εφαρμογή κάμερας της Xiaomi έχει ενσωματωθεί) και αργότερα θα αναβαθμιστεί στο Oreo — μάλιστα η Xiaomi υπόσχεται να είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα αναβαθμιστεί στο… Android P του χρόνου. Κατασκευαστικά έχει μεταλλικό σώμα με σχεδιασμό παρόμοιο με του iPhone 7 Plus, ενώ στο εσωτερικό του έχει hardware παρόμοιο με του Xiaomi 5x.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Xiaomi Mi A1 ενσωματώνει 5,5-ιντσών full HD οθόνη, Snapdragon 625 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB RAM, 64 GB χωρητικότητα, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και μια μεγάλη μπαταρία 3.080 mAh. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια διπλή κάμερα με δύο-τόνων φλας η οποία επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιήσει 2x οπτικό zoom.

Το Xiaomi Mi A1 θα κυκλοφορήσει στην ινδική αγορά με κόστος 14.999 ρουπίες (€196), σε μαύρο, χρυσό και ροζ χρώμα. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε 37 χώρες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.