XBLOG logo @2x

Το Vivo Apex μας δείχνει το μέλλον των κινητών με 98% οθόνη και κρυφή εμπρόσθια κάμερα

Η Vivo είναι σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, όμως είναι η κρυφή δύναμη της Κίνας. Στις αρχές του έτους λάνσαρε το Vivo X20 Plus UD, το πρώτο κινητό της αγοράς με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, και τώρα αποκάλυψε στην έκθεση MWC 2018 το Vivo Apex, το τελευταίο της concept κινητό.

Το Vivo Apex διαθέτει OLED οθόνη που καταλαμβάνει το 98% της μπροστινής επιφάνειας, με τα bezels στα πλάγια να έχουν πάχος 1.8mm, ενώ το κάτω bezel έχει πάχος 4.3mm. Συγκριτικά με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες, το Samsung Galaxy S9 έχει ~83.6% αναλογία σώματος-οθόνης και το iPhone X ~82.9% αναλογία. Το μισό κάτω μέρος της οθόνης δουλεύει και σαν… αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να “διαβάζει” δύο δάχτυλα ταυτόχρονα και ξεκλειδώνει το κινητό σε 0.7sec.

Vivo Apex hands-on
Πηγή εικόνας: Phonedog

Ένα ακόμα ενδιαφέρον κομμάτι στο Vivo Apex είναι η εμπρόσθια κάμερά του. Για εξοικονόμηση χώρου, η κάμερα κρύβεται μέσα στο σώμα του κινητού όταν δεν τη χρειάζεστε και αναδύεται μέσα σε 0.8sec. Η ανάλυσή της αγγίζει τα 8 MP.

Τέλος, έχουμε και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες στο κομμάτι του ήχου. Ξανά για εξοικονόμηση χώρου, η Vivo τοποθέτησε στο Apex ένα ειδικό ακουστικό που βασίζεται στη τεχνολογία Screen SoundCasting Technology, και ουσιαστικά εκπέμπει τον ήχο με δονήσεις της οθόνης, όπως ορισμένες OLED 4K HDR τηλεοράσεις της Sony με την τεχνολογία Acoustic Surface και ορισμένα κινητά της Xiaomi. Ακόμη, το κινητό έρχεται με high-tech… jack ακουστικών και DAC με τρεις ενισχυτές.

Vivo Apex Pop-up camera
Πηγή εικόνας: Phonedog

Όλα αυτά ακούγονται ωραία και μας δείχνουν το μέλλον των κινητών, δυστυχώς όμως το κινητό αυτό δημιουργήθηκε μόνο για επίδειξη και δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ίσως η Vivo λανσάρει ένα παρόμοιο κινητό αργότερα μέσα στο έτος αλλά για την ώρα μπορείτε να αγοράσετε μόνο το X20 Plus UD (διατίθεται σε ορισμένα Κινέζικα καταστήματα για περίπου $570).

Ενημέρωση (5 Μαρτίου 2018): Η Vivo ανακοίνωσε την εμπορική έκδοση του Apex. Διαβάστε περισσότερα. →

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.