XBLOG logo @2x

Ο Elon Musk απέκτησε το πρώτο Tesla Model 3 παραγωγής (φωτογραφίες)

Ο Elon Musk είχε υποσχεθεί ότι το πρώτο Tesla Model 3 παραγωγής θα βγει από το εργοστάσιο αυτή την εβδομάδα και σήμερα, Κυριακή 9 Ιουλίου, γεννήθηκε το πρώτο μοντέλο. Το Tesla Model 3 είναι το ολοκαίνουργιο, πολυ-αναμενόμενο αμάξι της Tesla επειδή είναι το οικονομικότερο μοντέλο της εταιρίας μέχρι σήμερα.

Κάτοχος του πρώτου Tesla Model 3 παραγωγής δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk. Το αμάξι δεν το απέκτησε αυτός, όμως, επειδή είναι ο ιδρυτής. Στη Tesla κάθε φορά που είναι να βγάλουν νέο αμάξι κάνουν μια “μίνι δημοπρασία” και όποιος διαθέσει πρώτος όλο το ποσό για την αγορά του αμαξιού, το αποκτάει αυτός. Το πρώτο Model X παραγωγής το έχει αγοράσει ο Musk, το Model S το απέκτησε ο Steve Jurvetson (μέλος του ΔΣ) και το Model 3 το αγόρασε ο Ire Ehrenpreis αλλά το έδωσε στον Musk σαν δώρο για τα 46α γενέθλιά του.

Για την ώρα έχουν φτιάξει 30 Model 3 και οι πελάτες θα παραλάβουν τα αμάξια σε μια εκδήλωση-πάρτι που θα διοργανώσει η Tesla στις 28 Ιουλίου. Μέσα στον Αύγουστο η παραγωγή θα αγγίξει τα 100 αυτοκίνητα, τον Σεπτέμβριο τα 1,500 και μέχρι τον Δεκέμβριο σκοπεύουν να έχουν φτιάξει 20,000 αμάξια.

Ο Elon Musk έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η παραγωγή της πρώτης μονάδας του Model 3 ολοκληρώθηκε και περνά από τελευταίο έλεγχο.» Μοιράστηκε επίσης τις πρώτες φωτογραφίες του αμαξιού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.