XBLOG logo @2x

Tesla Model 3: Ανακοινώθηκε το προσιτό ηλεκτρικό αμάξι

Ο ιδιοκτήτης και CEO της Tesla Motors, Elon Musk, ανακοίνωσε το τρίτο αυτοκίνητό της εταιρίας του, το Tesla Model 3, το οποίο προωθείται σαν το προσιτό ηλεκτρικό αμάξι. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες εντυπωσιάζοντας χιλιάδες κόσμο.

Το Tesla Model 3 είναι σχεδιασμένο ώστε να χωράει συνολικά 5 ενήλικες και να διανύει 346 χιλιόμετρα με μία γρήγορη φόρτιση. Ο Musk ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει κάποιος ένα καλύτερο αυτοκίνητο σε αυτή την τιμή» και ότι είναι «ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.»

Το αυτοκίνητο θα πωλείται με τη τεχνολογία Autopilot 3 σαν βασικό χαρακτηριστικό (δηλαδή οδηγεί μόνο του) και θα υποστηρίζει τους σταθμούς φόρτισης Superchargers. Η εταιρία αναφέρει ότι θα υπάρχουν συνολικά 7,200 Superchargers σταθμοί μέχρι να κυκλοφορήσει το Model 3. Αυτοί οι σταθμοί με 30 λεπτά φόρτισης μπορούν να του παρέχουν ενέργεια για να διανύσει 273 χιλιόμετρα.

Το Tesla Model 3 είναι το τρίτο και το φθηνότερο αμάξι της Tesla Motors (μετά τα εξίσου εντυπωσιακά Model S και Model X) και κοστίζει 35.000 δολάρια.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 στις ΗΠΑ και η Tesla έχει λάβει ήδη περισσότερες από 125,000 προ-παραγγελίες. Σε άλλες αγορές, όπως της Αυστραλίας, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.