XBLOG logo @2x

Το πρώτο δυστύχημα με ένα Tesla στον «αυτόματο πιλότο»

Ο πρώτος θάνατος από αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο στον «αυτόματο πιλότο,» δυστυχώς, είναι γεγονός και ο αυτόματος πιλότος των οχημάτων της Tesla διερευνάται ως ο υπαίτιος. Το τροχαίο συνέβη στις 7 Μαΐου στο Οχάιο των Η.Π.Α., όμως μόλις τώρα γίνεται γνωστό μέσω της Tesla Motors.

Ο οδηγός, Joshua Brown, ήταν κάτοχος ενός αυτοκινήτου Model S και βρισκόταν μέσα στο όχημα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης, όταν χάθηκε ο έλεγχος και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του. Η εταιρία θεωρεί το συμβάν τραγικό, αλλά τονίζει ότι η λειτουργία Autopilot στα οχήματά της έχει ήδη σημειώσει επιτυχώς 130 εκατομμύρια μίλια, επομένως θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν το Tesla Model S και ο αισθητήρας του μπέρδεψε την πλευρά ενός 18-τροχών φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε με τον φωτεινό ουρανό και δεν φρέναρε τη σωστή στιγμή. Ο οδηγός του φορτηγού αναφέρει ότι «έπαιζε το Harry Potter στην οθόνη τηλεόρασης» του αυτοκινήτου και ότι «πέρασε τόσο γρήγορα το φορτηγό μου που δεν τον είδα.»

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Brown είχε ήδη σωθεί μια φορά από το Autopilot του αυτοκινήτου του. Πριν λίγους μήνες, ο ίδιος είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube όπου έδειχνε το Model S να αποφεύγει ένα ατύχημα με το Autopilot ενεργοποιημένο, όταν ένα φορτηγό πήγε να τον “κλείσει”. Το βίντεο είχε γίνει viral και μάλιστα το είχε κάνει re-tweet στο Twitter και ο ίδιος ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, ο οποίος εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Brown.

Οι Αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος αυτού προκειμένου να καθορίσουν τι μπορεί να γίνει για να αποτραπεί ένα παρόμοιο συμβάν στο μέλλον. Πάντως, οι μετοχές της Tesla Motors έπεσαν λιγότερο από 1% με το άκουσμα της είδησης.

Διάβασε επίσης: Γυναίκα έπεσε σε λίμνη ακολουθώντας οδηγίες του GPS

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.