XBLOG logo @2x

Ο Elon Musk προειδοποιεί: Η τεχνολογία θα ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία, την Αμερική ή τη… Τουρκία αλλά από τη τεχνολογία που αναπτύσσουμε, προειδοποιεί ο επιχειρηματίας Elon Musk.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Tesla και SpaceX μπορεί να καινοτομεί σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας, όμως μερικές φορές ακούγεται αρκετά τεχνοφοβικός. Για παράδειγμα, στις αρχές του 2016 μοιράστηκε τον φόβο του ότι η ζωή που γνωρίζουμε μπορεί να είναι μέρος μιας προσομοίωσης υπολογιστή (σαν το Matrix), και μάλιστα τώρα κυκλοφόρησαν φήμες ότι δύο -ανώνυμοι- δισεκατομμυριούχοι Αμερικάνοι στο χώρο της τεχνολογίας έχουν φτιάξει ομάδες από επιστήμονες για να βρουν τρόπο να αποδράσουμε από αυτή (ένας από από τους δύο μπορεί ο Musk).

Ο Elon Musk, τώρα, μοιράστηκε τους φόβους του για τη τεχνητή νοημοσύνη η οποία μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι χώρες με υπερυπολογιστές (όπως η Ρωσία και η Κίνα) θα στραφούν στη τεχνητή νοημοσύνη για να έχουν «υπεροχή στο AI» σε εθνικό επίπεδο. Μία μέρα, όμως, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφασίσει ότι οι πύραυλοι μπορούν να οδηγήσουν στη νίκη και να αρχίσει να βομβαρδίζει αντίπαλες χώρες, χωρίς καν να το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός/Πρόεδρος της εκάστοτε χώρας.

Αφορμή για αυτή τη δήλωση ήταν τα σχόλια του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι η χώρα του ηγείται στο AI για «να γίνει ο άρχοντας του κόσμου», σύμφωνα με αναφορά του ειδησεογραφικού site RT News.

Πώς θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε αυτό; Ο Musk έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης και ψάχνει τρόπους για τις κυβερνήσεις να θέσουν όρια στη τεχνολογία πριν βγει εκτός ελέγχου. Τον προηγούμενο μήνα, ο Musk σχολίασε ότι οι φόβοι για την ασφάλεια του AI είναι πιο επικίνδυνοι από έναν πυρηνικό πόλεμο από τη Βόρεια Κορέα.

Τέλος, ο Elon Musk έχει αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπάνια περίπτωση που πρέπει να ήμαστε πιο προληπτικοί αντί να αντιδρούμε στους κανονισμούς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.