XBLOG logo @2x

Elon Musk: Ζούμε μέσα σε μια εξομοίωση υπολογιστή

Υπάρχει περίπτωση να ήμαστε απλά λογισμικό και θα χαθούμε αν πέσει το ρεύμα; Σύμφωνα με τον Elon Musk, όχι μόνο αυτό πιθανότατα ισχύει, αλλά μάλιστα υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να υπάρχουμε πραγματικά!

Ο διάσημος άντρας που συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας «πραγματικός Tony Stark» (Iron Man), δίνοντας συνέντευξη στο Code Conference του Recode ρωτήθηκε από το κοινό αν ζούμε μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον και απάντησε ότι «υπάρχει μία στις δισεκατομμύρια πιθανότητα αυτή να είναι η βάση της πραγματικότητας.» «Είχα πάρα πολλές συζητήσεις σχετικά με την εξομοίωση και είναι τρελό.»

Ο Musk εξήγησε τη στάση του λέγοντας πως «πριν από 40 χρόνια είχαμε το Pong: δύο γραμμές και μια κουκίδα. Έτσι ήταν τα παιχνίδια. 40 χρόνια μετά έχουμε φωτορεαλιστικές, 3D εξομοιώσεις με εκατομμύρια ανθρώπους να παίζουν ταυτόχρονα, και γίνονται καλύτερα κάθε μέρα. Και σύντομα θα έχουμε εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει ρυθμός βελτίωσης, τότε τα παιχνίδια δεν θα μπορούν να διακριθούν από την πραγματικότητα.»

Ο Elon Musk είπε επίσης ότι αξίζει τον κόπο να αναρωτηθεί κανείς σε τι σημείο θα βρίσκεται η εν λόγω τεχνολογία σε 10.000 χρόνια από σήμερα (πολύ μικρό χρονικό διάστημα από εξελικτικής πλευράς), ακόμα και χωρίς τους σημερινούς ρυθμούς εξέλιξης. Ωστόσο όλα αυτά δεν είναι απαραιτήτως κακά, καθώς «αν ένας πολιτισμός σταματήσει να προοδεύει, τότε αυτό μάλλον οφείλεται σε κάποιο καταστροφικό γεγονός που καταστρέφει τον πολιτισμό… είτε θα δημιουργήσουμε εξομοιώσεις που δεν διακρίνονται από την πραγματικότητα, είτε ο πολιτισμός θα πάψει να υπάρχει.»

Στο τέλος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ζούμε σε μια εξομοίωση υπολογιστή και απάντησε «πιθανότατα.»

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει μόνο εταιρία ΑΙ που τον φοβίζει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.