XBLOG logo @2x

Elon Musk: Υπάρχει μόνο μία ΑΙ εταιρία που με φοβίζει

Δεν είναι κρυφό ότι ο Elon Musk φοβάται για τους κινδύνους της τεχνικής νοημοσύνης, όμως ο ιδρυτής των SpaceX και Tesla τώρα δήλωσε ότι από όλες τις εταιρίες που εργάζονται σε υπολογιστές με επίγνωση, μόνο μία πραγματικά τον φοβίζει.

Μιλώντας στη σκηνή του Code Conference του Recode, ο Musk ρωτήθηκε από τον Walt Mossberg του The Verge αν ανησυχούσε για τις προσπάθειες των μεγάλων εταιριών, όπως η Google και η Facebook, που σήμερα επικεντρώνονται στην έρευνα για την εξέλιξη της τεχνικής νοημοσύνης. «Δεν θα πω ονόματα,» είπε ο Musk, “αλλά υπάρχει μόνο μία.” Ο Mossberg ρώτησε αν αυτή η εταιρία δεν αναπτύσσει επίσης το δικό της αμάξι (δηλαδή η Facebook). Με ένα χαμόγελο, ο Musk έγνεψε αρνητικά και επανέλαβε την απάντησή του υποδηλώνοντας ότι φοβάται τη Google.

Ο Elon Musk βρήκε την ευκαιρία να εξηγήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και την περσινή απόφασή του να ιδρύσει ένα μη-κερδοσκοπικού “Open AI.” Τόνισε ότι δεν αφορούσε τον ανταγωνισμό με άλλες καινοτόμες εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά το να αποτρέψει ένα μέλλον όπου όλοι ήμαστε υποδουλωμένοι από θυμωμένους υπολογιστές με αισθήματα. «Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους αρέσει να ζουν υπό την εξουσία ενός τυράννου.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.