XBLOG logo @2x

Ο διάδοχος της Samsung, Lee Jae-yong, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο αναστέλλει τη ποινή φυλάκισης

Lee Jae-yong
(AP Photo/Lee Jin-man)

Η Samsung δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα πέρσι το καλοκαίρι, όταν οι αρχές της Νότιας Κορέας συνέλαβαν τον Lee Jae-yong με κατηγορίες που περιέλαβαν δωροδοκίες και διαφθορά. Ο αποκαλούμενος «διάδοχος της Samsung» αρνήθηκε από την αρχή αυτές τις κατηγορίες όμως ένα δικαστήριο στη Σεούλ τον βρήκε ένοχο και τον καταδίκασε με πέντε χρόνια στη φυλακή. Ο Lee κατέθεσε έφεση για τη ποινή φυλάκισης στο Seoul High Court και τώρα αναδείχθηκε νικητής.

Ο Lee Jae-yong κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος μετά από μισό χρόνο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Το Seoul High Court αποφάνθηκε υπέρ του Lee και μείωσε την αρχική ποινή φυλάκισης κατά 2.5 χρόνια. Επίσης ανέστειλε τη ποινή του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γυρίσει σπίτι του.

Ο Προεδρεύων ανώτερος δικαστής Cheong Hyung-sik της σημερινής δίκης είπε ότι η συμμετοχή του Lee Jae-yong στο επεισόδιο ότι ήταν μια «παθητική συμμόρφωση στην πολιτική εξουσία.»

Ο Lee καταδικάστηκε τον περασμένο Αύγουστο με τη κατηγορία ότι δωροδόκησε τη Πρόεδρο Park για να ισχυροποιήσει τον έλεγχο που είχε στη Samsung Electronics. Οι εισαγγελείς αρχικά είχαν ζητήσει να φυλακιστεί για 12 χρόνια, όμως η υπόθεση πέρασε στο Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας όπου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση. Μέχρι τότε ο Lee μπορεί να γυρίσει στην αγαπημένη του εταιρία επειδή δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να του απαγορεύει τη δουλειά στη Samsung.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.