XBLOG logo @2x

Η Samsung δημιούργησε το πρώτο chipset για wearables στα 14nm

Η Samsung ανακοίνωσε ότι αναπτύσσουν έναν νέο επεξεργαστή για wearable συσκευές ο οποίος κατασκευάζεται στα 14nm και χρησιμοποιεί την διαδικασία FinFET. Ο επεξεργαστής/chipset ονομάζεται Exynos 7 Dual 7270 AP και είναι ο πρώτος για wearables στα 14nm. Όσοι ασχολούνται πολύ με την τεχνολογία θα γνωρίζουν ότι με την ίδια τεχνολογία αναπτύσσει και τους επεξεργαστές για τα κορυφαία smartphones της.

Η Samsung αναφέρει ότι το chipset Exynos 7270 διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A53 οι οποίοι είναι έως και 20% λιγότερο ενεργοβόροι σε σχέση με επεξεργαστές στα 28nm. Επιπλέον, η κορεάτικη κατασκευάστρια έχει τοποθετήσει και chip συνδεσιμότητας το οποίο υποστηρίζει δίκτυα Cat. 4 LTE για να μπορεί η συσκευή να συνδέεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη συσκευή. Το chipset έρχεται επίσης με υποστήριξη Wi-Fi, Bluetooth, FM ραδιόφωνο και υπηρεσίες τοποθεσίας.

Η Samsung δεν αποκάλυψε πότε θα λανσαριστεί το πρώτο προϊόν που θα βασίζεται στο Exynos 7 Dual 7270 AP. Πάντως ακούγεται για την ιδανική λύση για τα επερχόμενα smartwatches με Android Wear 2.0 τα οποία θα μπορούν να στείλουν γραπτά μηνύματα και άλλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.