XBLOG logo @2x

Android Wear 2.0: Μετατρέπει τα ρολόγια σε… κινητά

Η Google κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2016 παρουσίασε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση για τα ρολόγια της, το Android Wear 2.0. Η νέα έκδοση διαθέτει λογισμικό που τα μετατρέπει σε ανεξάρτητες συσκευές, οπότε όσα υποστηρίζουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν κινητά τηλέφωνα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο Android Wear 2.0 είναι ότι οι εφαρμογές πλέον μπορούν να τρέχουν αυτόνομα, δηλαδή δεν θα χρειάζονται σύνδεση με κινητό για να τρέξουν. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία καλύτερων εφαρμογών που θα τρέχουν γρηγορότερα. Μάλιστα, ο David Singleton της Google πραγματοποίησε όλη τη παρουσίαση της νέας έκδοσης με το κινητό του απενεργοποιημένο. Το ρολόι του ήταν το Watch Urbane της LG το οποίο διαθέτει πρόσβαση σε LTE δίκτυα και για αυτό κατάφερε να αναπαράγει μουσική μέσω των ηχείων που είχαν στήσει και να στείλει γραπτά μηνύματα σε άλλους.

Μιας και μιλάμε για μηνύματα, η Google ενσωμάτωσε ένα μικρό πληκτρολόγιο με swipe, νέα λειτουργία αναγνώρισης γραφής και γρήγορες απαντήσεις για να απαντάτε από το ρολόι σε μηνύματα. Όσο για το γραφικό περιβάλλον, έχει και αυτό αλλάξει. Τώρα όταν είστε στην αρχική οθόνη και σύρετε από τα δεξιά θα εμφανιστούν τα αγαπημένα watchfaces και όχι οι εφαρμογές, σέρνοντας από πάνω θα εμφανιστεί το ανανεωμένο μενού με τις γρήγορες ρυθμίσεις και από τα κάτω θα εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις όπως παλιά, αλλά βελτιωμένες. Για να εμφανίσετε το μενού εφαρμογών πατάτε το φυσικό κουμπί του ρολογιού.

Android Wear 2.0 writing

Τέλος, το Android Wear 2.0 καταλαβαίνει αυτόματα πότε ξεκινάτε την άθληση και αρχίζει αυτόματα να καταγράφει την άσκηση, θα επιτρέπει στις εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών να συγχρονίσουν δεδομένα με το Google Fit και οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα πιο χρήσιμα watchfaces με πληροφορίες από διάφορες εφαρμογές (για παράδειγμα μπορεί εμφανίζεται πόσα ποτήρια νερό έχετε πιει μέσα στη μέρα).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο λογισμικό εδώ, καθώς και πως να εγκαταστήσετε τη beta σε συμβατά ρολόγια LG Watch Urbane 2 και Huawei Watch. Δεν έχει γίνει γνωστό αν όλα τα Android Wear smartwatches θα αναβαθμιστούν 2.0 όταν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα σε όλους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.