XBLOG logo @2x

Review: Tablet ZTE Light

Ο Μιχάλης Μίχαλος κέρδισε το tablet ZTE Light, που διατίθεται από την WIND, σε πρόσφατο διαγωνισμό του XBLOG.gr. Σε αυτό το post μπορείτε να διαβάσετε το review που μας έστειλε για δημοσίευση στο blog, μαζί με μερικές φωτογραφίες!

ZTE light. Από το όνομα δεν σε προϊδεάζει για ένα gadget υψηλής ποιότητας, αφού τη μάρκα αυτή αμφιβάλλω αν την ξέρουν πολλοί, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα tablet που κοστίζει μόλις 350 ευρώ περίπου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ψάξει πολύ το θέμα των tablets, γνωρίζοντας ότι τα κορυφαία tablets Apple iPad και Samsung Galaxy Tab ξεπερνούσαν τα 500 με 600 ευρώ, δεν μπήκα καν στον κόπο να μάθω πότε βρέθηκαν στα ράφια των καταστημάτων στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά παρακολούθησα αρκετά reviews σε ξένα sites αλλά και στο XBLOG, όπως για παράδειγμα την παρουσίαση του ZTE V9 Pad που κυκλοφορεί από την Cosmote και αποτελεί τον «δίδυμο αδερφό» του ZTE Light θα λέγαμε.

Android, Wi-Fi, 512MB ROM, 600 MHz επεξεργαστής, οθόνη 7”, GPS… Νομίζω είναι υπεραρκετά για να καλύψουν και με το παραπάνω τα μόλις 350 ευρώ που κοστίζει η εν λόγω συσκευή!

Και πάμε στο ψητό!

Η συσκευασία σε κάνει να φαντάζεσαι ότι το περιεχόμενο μάλλον έρχεται από το διάστημα. Όντως, έχουμε συνηθίσει σε διάφορες συσκευές… Αλλά αυτή, αυτή είναι το κάτι άλλο!

Μπορεί η ποιότητα κατασκευής του ZTE Light να μην είναι υψηλή, παρόλα αυτά όσο τη χειρίζεσαι δεν θα ακούσεις ποτέ το καπάκι ή κάποιο άλλο εξάρτημα να τρίζει ή να κάνει κάποιο ενοχλητικό θόρυβο.

Όσο το κρατάς, συμπεριλαμβανομένων και των 400 περίπου γραμμαρίων που ζυγίζει, σου δίνει την αίσθηση ότι κρατάς μια ευαίσθητη, αλλά συνάμα στιβαρή συσκευή.

Switch on!

Το πράσινο ανθρωπάκι της Android κάνει ποδαρικό και εκεί είναι που επιβεβαιώνεις όσα έχεις διαβάσει στο web για την resistive οθόνη. Δυσκολία στην διαχείριση και κάποιες φορές δεν ανταποκρίνεται στις ενέργειες του χρήστη. Να σας πω το συμπέρασμά μου μετά από πέντε ημέρες χρήσης; Είναι θέμα συνήθειας, πραγματικά από ένα σημείο και μετά είναι το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει!

Οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν ξεκάθαρες, τεράστια οθόνη με καλή ευκρίνεια και, φυσικά, γρήγορο. Όχι απλά γρήγορο, ταχύτατο!

Η επόμενη έκπληξη δεν άργησε να έρθει όταν δοκίμασα να δω ένα HD βίντεο στο YouTube. Λίγο παραπάνω από ικανοποιητικός ήχος με την προβολή του βίντεο να είναι πεντακάθαρη, χωρίς κολλήματα. Το ίδιο ικανοποιητικός είναι ο ήχος από τα ακουστικά στο ραδιόφωνο, αλλά για να πω την αλήθεια δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την λήψη.

Φωτογραφία τραβηγμένη με το ZTE LightΗ δε κάμερα των 3 Megapixel ανταποκρίνεται στην συσκευή. Τι εννοώ; Για μια λήψη φωτογραφίας που θα ανεβάσετε σε Facebook, Twitter και Foursquare, είναι καλή η ποιότητα, σίγουρα όμως δεν είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για να τραβήξετε αναμνηστικές φωτογραφίες από μια εκδήλωση για παράδειγμα (αριστερά μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία που τράβηξα με την κάμερα του ZTE Light).

Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, αξίζει να αναφέρω ότι έχει επεκτάσιμη μνήμη μέχρι τα 32 GB από microSD κάρτα, που θα προτιμούσα να μη χρειαστεί να αφαιρέσω την μπαταρία για να την βγάλω, και μπαταρία – γίγαντα των 3400 mAh με χρόνο αναμονής που φτάνει τις 500 ώρες.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για μια συσκευή πάχους μόλις 1,3 cm, με ευκολοδιάβαστη οθόνη, καλό ήχο και μεγάλη αυτονομία. Εκτός από όλα τα παραπάνω, αξίζει να αναφέρω ότι είναι μια πλήρης τηλεφωνική συσκευή!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.