Γιατί το iPad πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα;

iSquare

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η iSquare, εξηγώντας τους λόγους που η τιμή πώλησης του iPad στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από την τιμή που πωλείται το tablet στα καταστήματα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, την Γαλλία ή την Ολλανδία. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έλαβα πριν από λίγο…

Η iSquare είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ως εταιρία ανήκει στον όμιλο Info-Quest.

iSquare: Το iPad, στην καλύτερη δυνατή τιμή

Σχετικά με τη προτεινόμενη λιανική τιμή του iPad στην Ελλάδα, συγκρινόμενη με τις τιμές σ’ άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διευκρινίζεται ότι:

 1. Στην Ελλάδα το προϊόν επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, όταν στην Γερμανία ο ΦΠΑ είναι 19%, στην Γαλλία 19,6%, στην Ολλανδία 19%, κλπ.
 2. Στην Ελλάδα το εισαγωγικό εμπόριο επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά ανακύκλωσης, υψηλά έξοδα διανομής και χρηματοοικονομικά κόστη.
 3. Η iSquare που αντιπροσωπεύει την Apple στην Ελλάδα, εφαρμόζει εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση για όλα τα προϊόντα της Apple, ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία Apple στην καλύτερη δυνατή τιμή.
7 Σχόλια
 • Avatar
  fuzzy

  Εισφορά ανακλυκλωσης;
  ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ;;;

 • Avatar
  Μιχάλης

  Δεν μας πείθεις μεγάλε!
  άμα έκανε 200 το συζητόυσαμε σε αυτήν τιμή θα μείνει στην βιτρίνα και στις συλλογές των πλουσίων

 • Avatar
  Κωστας

  Ναι καλα.μα τι λενε τωρα παλι………..p.r.–>roooooles!!

 • Avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

  *ΜΑ—–Σ….
  Αλλα προιοντα πως γινεται και εχουν την ιδια τιμη σε ολη την Ευρωπη???Και καμια φορα σε προσφορα τα βρεισκεις και φθηνοτερα στην Ελλαδα!!!
  ΥΓ:Να μην σχολιασω την απαραδεκτη αναλογια 1-1 Ευρω-Δολλαριου,που την θεωρουμε πλεον δεδομενη

 • Avatar
  paoakyriazis

  Συμφωνώ και με τους δυό σας. Κώστα στις τιμές Αμερικής δεν βάζουν ποτέ τον φορο, τον προσθέτουν μετα, αλλά πάλι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αλλά γιατί μιλάμε για ένα … περσινό μοντέλο 🙂

 • Avatar
  Νίκος

  Σε όποιον και να πηγαίνουν τα έξτρα ευρώ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν αγοράζουμε από εξωτερικό από αντίδραση ή κάτι τέτοιο, αγοράζουμε από εξωτερικό επειδή θα εξοικονομήσουμε εκατοντάδες ευρώ από τις αγορές μας. Το internet μας δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα, και σαν καταναλωτές (και μάλιστα σε δύσκολη οικονομική περίοδο) επιλέγουμε την πιο συμφέρουσα λύση.

 • Avatar
  Kωνσταντίνος

  Σε ποιον τα πουλάνε αυτά ρεεε;; Όσο ΦΠΑ και να έχουμε, όσες πρόσθετες επιβαρύνσεις τιμολόγησης και να έχει… το ότι στην Ελλάδα το πιο απλό iPad το βρίσκεις περί τα 180 ευρώ ακριβότερα από όσο αν το πάρεις από Αμερική… είναι γεγονός και αισχρό μάλιστα! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα