Γιατί το iPad πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η iSquare, εξηγώντας τους λόγους που η τιμή πώλησης του iPad στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από την τιμή που πωλείται το tablet στα καταστήματα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, την Γαλλία ή την Ολλανδία. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έλαβα πριν από λίγο…

Η iSquare είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ως εταιρία ανήκει στον όμιλο Info-Quest.

iSquare: Το iPad, στην καλύτερη δυνατή τιμή

Σχετικά με τη προτεινόμενη λιανική τιμή του iPad στην Ελλάδα, συγκρινόμενη με τις τιμές σ’ άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διευκρινίζεται ότι:

  1. Στην Ελλάδα το προϊόν επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, όταν στην Γερμανία ο ΦΠΑ είναι 19%, στην Γαλλία 19,6%, στην Ολλανδία 19%, κλπ.
  2. Στην Ελλάδα το εισαγωγικό εμπόριο επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά ανακύκλωσης, υψηλά έξοδα διανομής και χρηματοοικονομικά κόστη.
  3. Η iSquare που αντιπροσωπεύει την Apple στην Ελλάδα, εφαρμόζει εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση για όλα τα προϊόντα της Apple, ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία Apple στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.