Γιατί το iPad πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η iSquare, εξηγώντας τους λόγους που η τιμή πώλησης του iPad στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από την τιμή που πωλείται το tablet στα καταστήματα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, την Γαλλία ή την Ολλανδία. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έλαβα πριν από λίγο…

Η iSquare είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ως εταιρία ανήκει στον όμιλο Info-Quest.

iSquare: Το iPad, στην καλύτερη δυνατή τιμή

Σχετικά με τη προτεινόμενη λιανική τιμή του iPad στην Ελλάδα, συγκρινόμενη με τις τιμές σ’ άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διευκρινίζεται ότι:

 1. Στην Ελλάδα το προϊόν επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, όταν στην Γερμανία ο ΦΠΑ είναι 19%, στην Γαλλία 19,6%, στην Ολλανδία 19%, κλπ.
 2. Στην Ελλάδα το εισαγωγικό εμπόριο επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά ανακύκλωσης, υψηλά έξοδα διανομής και χρηματοοικονομικά κόστη.
 3. Η iSquare που αντιπροσωπεύει την Apple στην Ελλάδα, εφαρμόζει εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση για όλα τα προϊόντα της Apple, ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία Apple στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

7 Απαντήσεις

 1. Δεν μας πείθεις μεγάλε!
  άμα έκανε 200 το συζητόυσαμε σε αυτήν τιμή θα μείνει στην βιτρίνα και στις συλλογές των πλουσίων

 2. *ΜΑ—–Σ….
  Αλλα προιοντα πως γινεται και εχουν την ιδια τιμη σε ολη την Ευρωπη???Και καμια φορα σε προσφορα τα βρεισκεις και φθηνοτερα στην Ελλαδα!!!
  ΥΓ:Να μην σχολιασω την απαραδεκτη αναλογια 1-1 Ευρω-Δολλαριου,που την θεωρουμε πλεον δεδομενη

 3. Συμφωνώ και με τους δυό σας. Κώστα στις τιμές Αμερικής δεν βάζουν ποτέ τον φορο, τον προσθέτουν μετα, αλλά πάλι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αλλά γιατί μιλάμε για ένα … περσινό μοντέλο 🙂

 4. Σε όποιον και να πηγαίνουν τα έξτρα ευρώ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν αγοράζουμε από εξωτερικό από αντίδραση ή κάτι τέτοιο, αγοράζουμε από εξωτερικό επειδή θα εξοικονομήσουμε εκατοντάδες ευρώ από τις αγορές μας. Το internet μας δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα, και σαν καταναλωτές (και μάλιστα σε δύσκολη οικονομική περίοδο) επιλέγουμε την πιο συμφέρουσα λύση.

 5. Σε ποιον τα πουλάνε αυτά ρεεε;; Όσο ΦΠΑ και να έχουμε, όσες πρόσθετες επιβαρύνσεις τιμολόγησης και να έχει… το ότι στην Ελλάδα το πιο απλό iPad το βρίσκεις περί τα 180 ευρώ ακριβότερα από όσο αν το πάρεις από Αμερική… είναι γεγονός και αισχρό μάλιστα! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.