XBLOG logo @2x

Γιατί το iPad πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η iSquare, εξηγώντας τους λόγους που η τιμή πώλησης του iPad στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από την τιμή που πωλείται το tablet στα καταστήματα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, την Γαλλία ή την Ολλανδία. Ακολουθεί η ανακοίνωση που έλαβα πριν από λίγο…

Η iSquare είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ως εταιρία ανήκει στον όμιλο Info-Quest.

iSquare: Το iPad, στην καλύτερη δυνατή τιμή

Σχετικά με τη προτεινόμενη λιανική τιμή του iPad στην Ελλάδα, συγκρινόμενη με τις τιμές σ’ άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διευκρινίζεται ότι:

  1. Στην Ελλάδα το προϊόν επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, όταν στην Γερμανία ο ΦΠΑ είναι 19%, στην Γαλλία 19,6%, στην Ολλανδία 19%, κλπ.
  2. Στην Ελλάδα το εισαγωγικό εμπόριο επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά ανακύκλωσης, υψηλά έξοδα διανομής και χρηματοοικονομικά κόστη.
  3. Η iSquare που αντιπροσωπεύει την Apple στην Ελλάδα, εφαρμόζει εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση για όλα τα προϊόντα της Apple, ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία Apple στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.