XBLOG logo @2x

Qualcomm Wear 1200: Ένα chip ρολογιών για αυτονομία 10 ημερών

H Qualcomm παρουσίασε στο MWC 2017 Shanghai το νέο chipset Qualcomm Wear 1200 για smartwatches και παρόμοιες συσκευές. Στην ίδια έκθεση η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης έναν καινοτόμο αισθητήρα αποτυπωμάτων που δουλεύει κάτω από την οθόνη και το chipset Snapdragon 450 που φέρνει μερικά χαρακτηριστικά ναυαρχίδων smartphones στα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας.

Το Qualcomm Wear 1200 κατασκευάζεται στα 28nm και ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η υποστήριξη για το πρότυπο LTE IoT. Αυτό σημαίνει ότι έχει ταχύτητες έως 300kbps, καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και μένει για πάντα συνδεδεμένο στο δίκτυο. Υποστηρίζει επίσης τα GPS/GLONASS, VoLTE και τα λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux (όπως το Android).

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Qualcomm, οι συσκευές με Wear 1200 με μπαταρία χωρητικότητας 350mAh (δηλ. μια συνηθισμένη μπαταρία στα σημερινά smartwatches) θα έχουν αυτονομία δέκα ημερών σε αναμονή. Αυτά είναι φοβερά νέα για τις κατασκευάστριες έξυπνων ρολογιών και για τους χρήστες.

Οι πρώτες συσκευές που βασίζονται σε αυτό το chip θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.