XBLOG logo @2x

Το επόμενο Apple Watch λέγεται ότι θα έχει LTE συνδεσιμότητα

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα Apple Watch με LTE συνδεσιμότητα, σύμφωνα με το Bloomberg. Η υποστήριξη για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα επιτρέψει στους κατόχους των iPhone να αφήσουν το κινητό στο σπίτι τους χωρίς να χάσουν τις δυνατότητες του ρολογιού. Μέχρι σήμερα, το Watch απαιτεί σύνδεση με το κινητό της Apple για ορισμένα πράγματα, όπως για να δείξει τις ειδοποιήσεις και να πραγματοποιήσει κλήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα θεματάκια σχετικά με την LTE συνδεσιμότητα στο Apple Watch. Το μεγαλύτερο είναι το κόστος. Όχι μόνο η Apple θα ζητάει περισσότερα λεφτά για την έκδοση που υποστηρίζει δίκτυα τηλεφωνίας, αλλά θα απαιτείται και συμβόλαιο με τον πάροχό σας για να έχετε data κάθε μήνα (όπως γίνεται και με τα cellular iPad). Επιπλέον, το ρολόι δεν θα είναι πλήρως ανεξάρτητο, αφού θα πρέπει να συνδέεται που και που με το iPhone. Τέλος, ένα μεγάλο ζήτημα είναι και η μπαταρία. Η Apple θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μπορέσει να προσφέρει αυτονομία μιας ημέρας.

Ένα ακόμα πράγμα που δεν αναφέρει το Bloomberg είναι αν θα έχει το ίδιο design με τα πρώτα Apple Watch. Ο John Gruber σχολίασε στο Daring Fireball ότι ετοιμάζουν μια ολοκαίνουργια εμφάνιση για το διάσημο ρολόι. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοεί, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση άμα είναι απλά πιο λεπτό.

Τέλος, το Bloomberg αναφέρει ότι η Intel θα φτιάξει το LTE modem για το ρολόι. Συνήθως η Apple διαλέγει τα modems της Qualcomm για τις φορητές συσκευές της, όμως τώρα βρίσκεται σε διαμάχη με αυτή την εταιρία για κάποιες πατέντες, και έτσι επέλεξε την Intel.

Το ανανεωμένο Apple Watch τρίτης γενιάς ίσως ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, μαζί με το πολυ-αναμενόμενο iPhone 8.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.