XBLOG logo @2x

Qualcomm Snapdragon 450: Φέρνει χαρακτηριστικά ναυαρχίδων στα mid-rangers

Η Qualcomm αποκάλυψε στην έκθεση MWC 2017 Shanghai το νέο chipset φορητών υπολογιστών Snapdragon 450 που φέρνει μερικά χαρακτηριστικών ναυαρχίδων smartphones στα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας.

Το Snapdragon 450 είναι το πρώτο μεσαίας κατηγορίας chip το οποίο κατασκευάζεται με τη διαδικασία FinFET σε κλίμακα 14nm. Αποτελεί τον διάδοχο του Snapdragon 435 και φέρνει 25% βελτίωση στην ταχύτητα του επεξεργαστή (CPU) και της μονάδας γραφικών (GPU), τουλάχιστον 4 ώρες μεγαλύτερη αυτονομία με την ίδια μπαταρία και τον ίδιο χρόνο φόρτισης, και 30% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια.

Qualcomm Snapdragon 450 specs

Το Qualcomm Snapdragon 450 είναι το πρώτο chip της σειράς 400 που υποστηρίζει σύστημα διπλής κάμερας (έως 13MP + 13MP) και μάλιστα υποστηρίζει το εφέ bokeh που σε λειτουργία πορτρέτου θαμπώνει το παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο. Εναλλακτικά, οι εταιρίες μπορούν να τοποθετήσουν μια μονή κάμερα 21MP.

Τέλος, το Snapdragon 450 υποστηρίζει την τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Quick Charge 3.0, υποδοχή USB-C 3.0 και ενσωματώνει το X9 LTE modem για ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 300 mbps.

Οι πρώτες συσκευές με το νέο Snapdragon θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.