XBLOG logo @2x

Ο νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων της Qualcomm δουλεύει κάτω από την οθόνη και αναγνωρίζει τον καρδιακό παλμό

Η Qualcomm καινοτόμησε και έφερε την επανάσταση στους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων για φορητές συσκευές.

Όπως αποκάλυψε στο Mobile World Congress Shanghai, η Qualcomm έγινε “μία από τις πρώτες εταιρίες” που έφτιαξε έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που δουλεύει κάτω από την οθόνη (κάτι στο οποίο δουλεύουν για μήνες οι Samsung και Apple). Χρησιμοποιώντας υπερήχους, ο αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από οθόνες ή στη πλάτη (κάτω από μέταλλο ή γυαλί) και να αναγνωρίσει το αποτύπωμα. Σύμφωνα με την Qualcomm, ο αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από μια OLED οθόνη πάχους 1.2 mm.

Ο νέος αισθητήρας αναμένεται να κυκλοφορήσει για τις κατασκευάστριες μέσα στο πρώτο μισό του 2018 και θα μπορεί να ανιχνεύσει επίσης τον καρδιακό παλμό και την ροή του αίματος είτε η οθόνη είναι κλειστή είτε ανοιχτή (εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστό αισθητήρα στα Samsung Galaxy).

Η Qualcomm συνεργάστηκε με τη Vivo για να φτιάξουν μαζί το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο που ενσωματώνει αυτόν τον αισθητήρα. Μπορείτε να δείτε πώς δουλεύει σε βίντεο στο Engadget.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.