XBLOG logo @2x

Η Qualcomm παρουσίασε το Quick Charge 4+ για ασφαλέστερη φόρτιση των κινητών

Η Qualcomm παρουσίασε το Quick Charge 4+, τη νέα έκδοση της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης που βρίσκουμε σε smartphones, tablets και power banks. Η έκδοση 4+ δεν εστιάζει στον χρόνο φόρτισης της συσκευής, αλλά στην ασφάλεια κατά την φόρτιση έτσι ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα.

Για να κάνει ασφαλέστερη την φόρτιση, η Qualcomm ενσωμάτωσε στο Quick Charge 4+ το «Dual Charge,» ένα χαρακτηριστικό που βασίζεται σε δύο chips διαχείρισης της ενέργειας το οποίο “διαχωρίζει” το φορτίο μέσω δύο οδών. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται ταχύτερη φόρτιση κατά 15%, ενώ παράλληλα δεν ανεβαίνει η θερμότητα. Ακόμη, επειδή πλέον υπάρχει το Dual Charge, η Qualcomm ανέπτυξε τη λειτουργία «Intelligent Thermal Balancing» η οποία διοχετεύει το ρεύμα μέσω της πιο δροσερής οδού για να αποφεύγεται η υπερθέρμανση.

Qualcomm Quick Charge 4+

Τέλος, το νέο Quick Charge φέρει το νέο χαρακτηριστικά ασφαλείας Advanced Safety Feature για τον έλεγχο των θερμοκρασιών της συσκευής και του φορτιστή ταυτόχρονα. Οι φορτιστές, power banks και USB hubs που βασίζονται στο 4+ θα υποστηρίζουν και τα παλιότερα 3.0 και 2.0.

Το ZTE Nubia Z17, η νέα ναυαρχίδα των Κινέζων που θα χτυπήσει το Xiaomi Mi 6, είναι το πρώτο smartphone που ενσωματώνει το Quick Charge 4+. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το κινητό εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.