XBLOG logo @2x

Η Google ετοιμάζει αυτόνομο VR κράνος τύπου Oculus Rift

Η Google αποκάλυψε στο συνέδριο Google I/O 2017 πως επενδύει πολλά στις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Μάλιστα συνεργάστηκε με τη Qualcomm για να δημιουργήσουν από κοινού ένα εντελώς αυτόνομο κράνος (δεν θα απαιτεί smartphone) που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Στη καρδιά αυτού του κράνους θα βρίσκεται το chipset Snapdragon 835 της Qualcomm το οποίο είναι αρκετό ισχυρό για να υποστηρίξει απρόσκοπτα τη πλατφόρμα Google Daydream. Η εταιρία σημείωσε ότι η HTC και η Lenovo δουλεύουν σε παρόμοια αυτόνομα VR headsets με Snapdragon 835.

Όσον αφορά την επαυξημένη πραγματικότητα, η Goοgle επιβεβαίωσε ότι το Asus Zenfone AR θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και παράλληλα είπε ότι περισσότεροι από 2 εκατ. μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας. Από το φθινόπωρο θα επενδύσει σε αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα παραπάνω κράνη εικονικής πραγματικότητας θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο 2017 και θα αποτελέσουν την απάντηση της εταιρίας στο Oculus Rift της Facebook.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.