XBLOG logo @2x

Το Asus Zenfone AR είναι το πρώτο smartphone με 8 GB RAM

Η Asus παρουσίασε το Zenfone AR (ZS571KL), το πρώτο smartphone της αγοράς με 8 GB μνήμη RAM. Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια έβαλε τόση πολλή μνήμη στο κινητό για να μπορεί να τρέχει απροβλημάτιστα τις λειτουργίες Tango και Daydream. Θυμίζουμε ότι και οι δύο είναι τεχνολογίες της Google. Η πρώτη χαρτογραφεί τον χώρο και δημιουργεί εσωτερικούς 3D χάρτες, ενώ η δεύτερη είναι η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για το Android.

Φανταστείτε να μπορείτε να τοποθετείτε τα έπιπλα εικονικά στο χώρο σας για να δείτε αν ταιριάζουν, πως τα ρούχα φαίνονται επάνω σας χωρίς να τα φορέσετε και να μπορείτε να παίζετε παιχνίδια βλέποντας το παιχνίδι και όχι το πραγματικό περιβάλλον σας. Αυτές είναι μερικές από τις λειτουργίες του Zenfone AR, σύμφωνα με την Asus.

Asus Zenfone AR

Για να δουλέψουν όλα αυτά, η εταιρία έχει ενσωματώσει στο Asus Zenfone AR 8GB RAM και το ισχυρό chipset Snapdragon 821. Επίσης έχει τρεις διαφορετικές κάμερες (Sony IMX318 με ανάλυση 23-megapixels) – μία για την ανίχνευση της κίνησης, μία για την ανίχνευση του βάθους και μία για τη χαρτογράφηση του χώρου. Έτσι το κινητό μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση, να μαθαίνει μια περιοχή και έχει μια ακριβή αντίληψη του βάθους.

Asus Zenfone AR cameras
Οι τρεις κάμερες του Zenfone AR

Το Asus Zenfone AR διαθέτει 5,7-ιντσών Quad HD (1440 x 2560 pixels) Super AMOLED οθόνη, 32/64/128/256 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, 8-megapixels selfie κάμερα με διάφραγμα f/2.0, τεχνολογία ήχου DTS HD, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και μπαταρία χωρητικότητας 3,300 mAh. Τρέχει το Android Nougat και προς το παρόν υπάρχουν 35 εφαρμογές για το Tango.

Το κινητό θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017, και θα υπάρχει μια φθηνότερη έκδοση με 4 GB RAM.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.