XBLOG logo @2x

Daydream: Η VR πλατφόρμα της Google είναι το ίδιο το Android

Η Google κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2016 ανακοίνωσε τη δική της πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που έρχεται να ταράξει τα νερά στην αγορά. Η πλατφόρμα ονομάζεται Daydream και η Google για άλλη μια φορά μπορεί να κυριαρχήσει στον χώρο επειδή θα την ενσωματώσει μέσα στο Android N. Έτσι, οι χρήστες αντί να στραφούν σε εταιρίες όπως η Samsung που έχουν δικές τους πλατφόρμες, θα μπορούν να αγοράσουν ένα οποιοδήποτε Android smartphone και ένα VR headset της επιλογής τους. Και εφόσον μιλάμε για τη Google με τους αμέτρητους προγραμματιστές από πίσω της, δεν θα αργήσουμε να δούμε πολλά παιχνίδια και apps για το Daydream.

Η Google είπε ότι τρία πράγματα “μετράνε” στο VR: η συσκευή, τα smartphones και το περιεχόμενο. Για το πρώτο, η Google σχεδίασε ένα πρότυπο μοντέλο το οποίο θα μοιραστεί με τις συνεργάτιδές της για να φτιάξουν τα εμπορικά κομμάτια. Η εταιρία αναφέρει ότι θα είναι άνετο και θα συνοδεύεται από ένα πολύ απλό χειριστήριο που διαθέτει δύο κουμπιά και διάφορους αισθητήρες. Η συσκευή θα μοιάζει κάπως έτσι:

Google Daydream headest controller

Όσο για το δεύτερο, τα smartphones, η εταιρία θα ονομάζει τα συμβατά smartphones “Daydream-ready.” Αυτά τα smartphones θα έχουν οθόνες με ανάλυση 2K, γρήγορο επεξεργαστή και μνήμη RAM πάνω από 3 GB. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, πολλές εταιρείες όπως η Samsung, η Huawei, η Xiaomi, η LG και η HTC, θα έχουν συμβατά smartphones στην αγορά ακόμα και το Φθινόπωρο που θα κυκλοφορήσει επίσημα το Android N με το Daydream ενσωματωμένο.

Τέλος, το τρίτο κομμάτι που “μετράει” είναι το λογισμικό. Οι χρήστες των “Daydream-ready” smartphones θα μπορούν να κατεβάζουν από το Play Store εφαρμογές και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας μόλις φορέσουν το Daydream headset. Στις εφαρμογές θα περιλαμβάνονται τα Netflix, Hulu, HBO Now, MLB και NBA, καθώς και υπηρεσίες της Google ειδικά τροποποιημένες για χρήση σε VR συστήματα όπως το Street View, το YouTube (όλα τα βίντεο της υπηρεσίας θα είναι έτοιμα για προβολή σε VR), το Google Photos (επίσης όλες οι φωτογραφίες σας θα είναι διαθέσιμες για προβολή σε VR) κ.α. Παράλληλα θα υπάρχουν και παιχνίδια όπως το Need for Speed No Limits.

Τα headsets και το λογισμικό αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά φέτος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.