XBLOG logo @2x

Android Instant Apps: Νέο είδος εφαρμογών που ανοίγουν άμεσα χωρίς λήψη

Η Google ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2016 το νέο λογισμικό Android Instant Apps που έρχεται για να λύσει το πρόβλημα με τις υπηρεσίες που απαιτούν εφαρμογή για να τρέξουν. Αυτό ουσιαστικά επιτρέπει τη λήψη ενός μέρους μιας εφαρμογής που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε μια ενέργεια, αντί για ολόκληρη την εφαρμογή. Η εφαρμογή μένει στη προσωρινή μνήμη του κινητού για λίγες ώρες χωρίς να εμφανίσει κάποιο εικονίδιο στην αρχική οθόνη και μόλις τελειώσετε διαγράφεται αυτόματα.

Άμα για παράδειγμα βρίσκεστε σε ένα parking και χρειάζεται εφαρμογή στο κινητό για να πληρώσετε, αντί να κατεβάσετε την εφαρμογή, να καταναλώσετε πολλά MB από τα δεδομένα και άσκοπο χρόνο, με το Android Instant Apps θα φορτώσετε μόνο το μέρος του app που χρειάζεστε για την πληρωμή και θα πληρώσετε μέσω του Android Pay με ένα πάτημα. Δηλαδή είναι σαν να ανοίγετε μια ιστοσελίδα στον browser, μόνο που υπάρχουν οι ίδιες δυνατότητες με τις υπόλοιπες εφαρμογές του κινητού σας.

Ένα παράδειγμα με έρευνα αγοράς
Ένα παράδειγμα με έρευνα αγοράς

Η Google παρουσίασε το Android Instant Apps σε ένα κινητό που έτρεχε Android 4.4 KitKat για να μας δείξει ότι λειτουργεί και σε παλιές συσκευές. Για την ακρίβεια θα υποστηρίζει συσκευές με Jelly Bean (4.3) ή νεότερη έκδοση και οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να κάνουν κάτι για να το ενεργοποιήσουν.

Για αρχή υποστηρίζονται μόνο οι εφαρμογές των Buzzfeed, B&H Photo Video, Medium, Hotel Tonight, Zumper και Disney όμως αργότερα η εταιρία θα δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ενημερώσουν τα δικά τους προγράμματα για να τα κάνουν συμβατά με το Android Instant Apps. Τα Instant Apps θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο έτος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.