Η Intel ακύρωσε τα έξυπνα γυαλιά που έφτιαχνε

Η Intel επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το τμήμα New Devices Group και θα παύσει την παραγωγή του Vaunt, δηλαδή τα έξυπνα γυαλιά που ετοίμαζε. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος πιθανότατα θα οδηγήσει και στην απόλυση των 200 εργαζομένων που δούλευαν εκεί.

Στην επίσημη δήλωσή της, η Ιntel σχολίασε ότι δουλεύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, όμως δεν καταλήγουν όλες σε ένα τελικό προϊόν για την αγορά:

«Ιntel is continuously working on new technologies and experiences. Not all of these develop into a product we choose to take to market. The Superlight [η κωδική ονομασία του Vaunt] project is a great example where Intel developed truly differentiated, consumer augmented reality glasses. We are going to take a disciplined approach as we keep inventing and exploring new technologies, which will sometimes require tough choices when market dynamics don’t support further investment.»

Τα γυαλιά Vaunt τα είδαμε για πρώτη φορά σε μια αποκλειστική παρουσίαση του The Verge στις αρχές του έτους, όμως είχαμε πάντοτε το ερώτημα πως θα τα λανσάρουν στην αγορά. Απ’ ότι φαίνεται η Intel σκόπευε να συνεργαστεί με επιχειρήσεις αλλά τελικά διαπίστωσε ότι δεν αξίζει η ανάπτυξή τους.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.