XBLOG logo @2x

Τα νέα γυαλιά της Intel ρίχνουν λέιζερ στο μάτι σου

Η Google πριν από λίγα χρόνια έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με τα “έξυπνα” γυαλιά Google Glass. Στην αρχή ο κόσμος ξετρελάθηκε αλλά γρήγορα έχασε το ενδιαφέρον, όπως και η ίδια η Google. Σήμερα αυτό το προϊόν έχει αναθεωρηθεί και διατίθεται μόνο σε επιχειρήσεις στην Αμερική. Τον δρόμο που χάραξε η Google ακολούθησαν και άλλες εταιρίες, όπως η Sony, αλλά καμία δεν κατάφερε να βγάλει στην αγορά ένα προϊόν που θα πουλήσει. Τώρα ήρθε η σειρά της Intel να δοκιμάσει τη τύχη της.

Η νέα πρόταση της Αμερικάνικης εταιρίας ημιαγωγών ονομάζεται Intel Vaunt και είναι ακριβώς το αντίθετο από τα Google Glass: ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών με περιορισμένες λειτουργίες, αντί για μια φουτουριστική συσκευή που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το smartwatch ή ακόμα και το smartphone μας. Με πλαστικό σκελετό βάρους μόλις 50gr και εμφάνιση κλασικών ζευγαριών, κανείς δεν θα καταλάβει ότι τα Vaunt είναι “έξυπνα” γυαλιά.

Intel Vaunt hands-on

Σε αντίθεση με τα Google Glass, το Vaunt χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να προβάλει μια εικόνα στο μάτι του χρήστη, και συγκεκριμένα κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή, αντί να έχει μια οθόνη που χαλάει την αισθητική των γυαλιών. Η εικόνα είναι μονόχρωμη (κόκκινη) με ανάλυση 400 x 150 pixels και βγαίνει από ένα λέιζερ στον βραχίονα. Για να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους, η Intel ισχυρίζεται ότι το λέιζερ είναι τόσο χαμηλής ενέργειας που δεν προκαλεί πρόβλημα στο μάτι, και μάλιστα αν ο χρήστης δεν εστιάσει επάνω του δεν το καταλαβαίνει.

Όπως είπαμε και πριν, οι λειτουργίες του Intel Vaunt είναι περιορισμένες. Χωρίς κάμερα ή τίποτα άλλο “τρελό,” βασίζεται μονάχα στο Bluetooth για να συνδεθεί στο smartphone του χρήστη και να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί να προβάλει στον χρήστη είναι συνταγές ή διάφορα υλικά για τη κουζίνα, οδηγίες πλοήγησης και πληροφορίες για τον συνομιλητή του όταν μιλάει στο τηλέφωνο.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο hardware, έχουμε φυσικά τον επεξεργαστή, μικρόφωνο για επικοινωνία με ψηφιακές βοηθούς, πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο και αισθητήρες κίνησης. Τέλος, υποστηρίζει και αναγνώριση χειρονομιών για να μπορεί ο χρήστης να εκτελεί διάφορες ενέργειες.

Το Intel Vaunt βασίζεται σε μια ανοιχτού-κώδικα πλατφόρμα για να έχουν ελευθερία οι προγραμματιστές όταν γράφουν εφαρμογές. Για όσους δεν βλέπουν την ώρα να το χρησιμοποιήσουν, δυστυχώς έχουμε κάποια κακά νέα: δεν αποκαλύφθηκε πότε ακριβώς (και αν) βγει ποτέ στην αγορά.

Μπορείτε να διαβάσετε το αποκλειστικό review του The Verge εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.