XBLOG logo @2x

Οι Intel και AMD παρουσίασαν έναν επεξεργαστή με μεμονωμένη κάρτα γραφικών

Η AMD ανταγωνιζόταν για χρόνια την Intel, όμως οι δύο εταιρίες έχουν τώρα συμφιλιωθεί και οι καρποί της συνεργασίας τους θα φέρουν νέους επεξεργαστές που επιτρέπουν στα ultrabooks να παίζουν παιχνίδια.

Intel 8th Gen CPU with Radeon RX Vega M

Το πρώτο chip των δύο αυτών εταιριών παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2018. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα chipset που περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή Intel Core Kaby Lake G 8ης γενιάς μαζί με μια AMD Radeon RX Vega M κάρτα γραφικών. Είναι πιο πλατύ από τα συνηθισμένα designs της Intel επειδή ενσωματώνει επεξεργαστή, μεμονωμένη κάρτα γραφικών και 4GB μνήμη HBM2 (High Bandwidth Memory Gen 2).

Η Intel αναφέρει ότι χάρη στον νέο επεξεργαστή, οι εταιρίες θα μπορούν να κατασκευάσουν ultrabooks με σημαντικά μικρότερο βάρος και πάχος, και τη διπλάσια αυτονομία, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν μια κάρτα γραφικών που είναι το ίδιο ικανή με μια NVIDIA GTX 1060. Σύμφωνα με την Intel, σε τίτλους όπως το Hitman και το Deus Ex, η λύση τους έχει έως 1.13x ταχύτερα fps (60-40 fps) από μια GTX 1060 [pic].

Οι δύο εταιρίες έχουν ξεκινήσει να παρέχουν το chip στις ενδιαφερόμενες κατασκευάστριες και σύντομα αναμένεται να δούμε τις πρώτες συσκευές που θα το εκμεταλλευτούν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.