XBLOG logo @2x

Το Gmail θα μπορεί σύντομα να γράφει τα emails για εσάς

Η Google πρόσφατα λάνσαρε τη νέα έκδοση του Gmail, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία δουλεύει σε μελλοντικά χαρακτηριστικά για την γνωστή υπηρεσία, και ένα από αυτά ονομάζεται “Smart Compose.” Το Smart Compose παρουσιάστηκε από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2018.

Το Smart Compose είναι παρόμοιο με το Smart Replies, που σας επιτρέπει να απαντάτε σε emails με ένα κλικ, όμως δουλεύει ενώ γράφετε ένα μήνυμα. Με τη χρήση της τεχνολογίας machine learning, το Gmail θα μπορεί να σας προτείνει ολόκληρες φράσεις αναλόγως το κείμενο που έχετε γράψει. Μπορεί μάλιστα να ξεκινήσει το μήνυμα γράφοντας “Γεια σου [τάδε]” λαμβάνοντας το όνομα του παραλήπτη από τις επαφές σας. Φυσικά μπορείτε άμα θέλετε να δεχτείτε ή να απορρίψετε τις αυτόματες προτάσεις.

Το Smart Compose φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο για την εξοικονόμηση χρόνου, κυρίως κατά την γραφή χαιρετισμών, αλλά και για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών. Ας ελπίσουμε μόνο ότι θα υποστηρίζει τα Ελληνικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.