XBLOG logo @2x

Το Google Assistant μπορεί πλέον να πάρει τηλέφωνο και να κλείσει ραντεβού για εσάς

Η Google δουλεύει εντατικά για να βελτιώσει τη τεχνητή νοημοσύνη και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, όπως το νέο Google Photos. Ως αποτελέσματα η ψηφιακή βοηθός Google Assistant εξελίχθηκε τόσο πολύ που άφησε πολλούς προγραμματιστές με το στόμα ανοιχτό στο συνέδριο I/O 2018, όταν η εταιρία παρουσίασε τη νέα έκδοσή της.

Καταρχάς η Google ανέπτυξε νέες φωνές για τη βοηθό. Σε αντίθεση με τη πρώτη φωνή “Holly” η οποία ανήκε σε πραγματική γυναίκα που “έφαγε” πολλές ώρες σε studio για ηχογραφήσεις, οι έξι νέες φωνές του Google Assistant είναι μηχανικές και δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας machine learning της DeepMind. Μάλιστα η Google κατάφερε να αναπαράγει τη φωνή του John Legend χάρη στη τεχνολογία WaveNet. Οι φωνές έχουν διαφορετικές προφορές για να μπορούν οι χρήστες να διαλέξουν αυτή που τους αρέσει.

Επιπλέον, με την καινούργια έκδοση του Google Assistant οι χρήστες θα μπορούν να πιάσουν κανονική συζήτηση με τη βοηθό. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να λέει συνεχώς την φράση “Hey, Google“ πριν ξεκινήσει να μιλάει, και επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει πολλαπλά πράγματα σε μία πρόταση.

Google Assistant conversation
Συζήτηση
Google Assistant Multiple Actions
Πολλαπλά ερωτήματα

Ακόμη, η εφαρμογή του Google Assistant έχει πιο απλή εμφάνιση στη νέα έκδοση και προστέθηκε μια λειτουργία που επιβραβεύει τα παιδιά που λένε “ευχαριστώ” και “παρακαλώ” (ιδιαίτερα χρήσιμο για το Google Home).

Τέλος, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που προστέθηκε στη βοηθό ονομάζεται Google Duplex. Με το Duplex, το Google Assistant μπορεί πλέον να κάνει πράγματα που κάνουν οι πραγματικοί βοηθοί… να πάρει τηλέφωνο και να συνομιλήσει κανονικά με τον υπάλληλο! Για παράδειγμα, μπορεί να πάρει τηλέφωνο ένα κουρείο και να κλείσει ραντεβού την ώρα που σας βολεύει χωρίς εσείς να κάνετε κάτι. Μόλις γίνει η κράτηση ή το ραντεβού, το Assistant θα το προσθέσει στο ημερολόγιό σας.

Το Duplex λειτουργεί μόνο για κρατήσεις και στη τελική έκδοση θα αναφέρει στον υπάλληλο ότι πρόκειται για το Google Assistant. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τότε θα συνδεθεί με τηλεφωνικό κέντρο της Google για να τελειώσει την κράτηση ένας πραγματικός υπάλληλος.

Δείτε την επίδειξη:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.